0 beoordelingen

Geniet van de prachtige herfstkleuren op Landgoed Schovenhorst, het uitzicht vanaf de 40 meter hoge bostoren “de bijzondere bomentuinen” en “het prachtige bos”. Een en al KLEUR! Gratis wandelen, maak een heerlijke stevige wandeling! 2,5 kilometer door de bijzondere Bomentuin of neem de prachtige Boswandeling van 4 kilometer, je kunt ook de cultuurhistorische wandeling maken van 8 kilometer.

De Bostoren

Landgoed Schovenhorst heeft een bijzondere belevenis te bieden: de Bostoren met bovenop de 40 meter hoge top een bomentuin! De beklimming van de toren is een avontuur op zich door het steeds veranderende perspectief, een galerij met nestkasten en een spectaculair vrijhangende klimkooi voor durfals. Eenmaal op de top van dit architectonische hoogstandje is de beloning een prachtig uitzicht over de Veluwe, een enkele hoogvlieger en een unieke blik op de kroon van het bos. Beklim de 235 treden en bekijk het met eigen ogen!

Kleine Pinetum

Via een smal paadje dat door de oude bomen kronkelt komt u in het Kleine Pinetum. Hier begon mr. Schober in 1848 zijn proeftuin en boomkwekerij. Een aantal bomen dat toen is aangeplant, is in die 160 jaar 40 meter hoog gegroeid. De tuin is besloten en biedt interessante doorkijkjes op de verschillende exotische boomsoorten die op deze plek verzameld zijn. Een Japanse Levensboom met spechtenflat, nu bewoond door boomklevers. Een kromgegroeide Kransspar waarvoor je door de knieën moet en de Mammoetboom die zo hoog is dat je bijna achterover slaat.

Speelbos

Hutten bouwen, ravotten en klauteren: het kan allemaal in het Speelbos. In dit deel van het bos is een bostheater, een grote zandbak, er zijn klauternetten en omgevallen bomen en stronken om hutten mee te bouwen. Kinderen zijn de baas op dit deel van het landgoed dat speciaal is ingericht voor kinderen. Terwijl zij zich hier helemaal uitleven kunnen ouders, grootouders en begeleiders het geheel aanschouwen vanaf de zitjes bij de picknickplek. Het speelbos is in de vakantie en weekenden vrij toegankelijk. Doordeweeks is het speelbos gereserveerd voor groepen die een arrangement op Schovenhorst geboekt hebben.

Toegangskaartjes voor de Bostoren voor volwassenen en kinderen €4,-

Voor groepen zijn er kortingsmogelijkheden. Voor groepsbezoek kunt u contact opnemen met het landgoed. (Doe dit tijdig. De kaartjes moeten u per post opgestuurd worden. Dat vraagt enige doorlooptijd).

Het speelbos is in de vakantie en weekenden vrij toegankelijk.

Adres

Garderenseweg 3881 GK PUTTEN (Gelderland)

Openingstijden

De bostoren is dagelijks geopend van 10:00-17:15 uur
Doordeweeks is het speelbos gereserveerd voor groepen die een arrangement op Schovenhorst geboekt hebben.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen