0 beoordelingen

Eén culturele onderneming met een breed scala aan podiumkunsten. Theaters Tilburg is een open huis voor alle inwoners van Tilburg en omgeving en biedt een totaalaanbod dat blijft verrassen. De eigen programmering bestaat uit ruim 350 voorstellingen en concerten. Van cabaret tot klassieke muziek. Van musical tot dans. Daarnaast is Theaters Tilburg een welkom huis voor uitvoeringen van amateurgezelschappen uit de regio.

op de fiets
gratis fietsenstalling Links onder de entree van de concertzaal vindt u de ingang van een gratis gemeentelijke fietsenstalling. Deze stalling kan ook gebruikt worden voor bezoekers van de schouwburg, studio, filmfoyer en de concertzaal. De fietsenstalling is geopend van maandag t/m zaterdag van 07:00 tot 24:00 uur. Bij matinees op zondagen (met aanvangstijd 16:00 of 16:30 uur) sluit de fietsenstalling om 20:00 uur, bij avondvoorstellingen op zondag om 00:00 uur. Bij voorstellingen/concerten die vóór 16:00 uur beginnen wordt de reguliere (zondags)sluitingstijd van 18:00 uur gehanteerd.

met het openbaar vervoer
Het station van Tilburg is op vrijdag- en zaterdagnacht aangesloten op het nachtnet van de NS. Dit betekent dat er 's nachts ieder uur treinen richting Den Bosch, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Breda, Rotterdam en Den Haag rijden.

Vanaf het station loopt u in ongeveer 10 minuten naar Theaters Tilburg. U steekt dan vanuit het station recht over en loopt via de Stationsstaat door de Nieuwlandstraat en het Kapelhof. U kunt ook gebruikmaken van een taxi of van de volgende buslijnen:
stadsbus 1 richting Elisabeth
stadsbus 2 richting Centrum
stadsbus 3 richting Elisabeth
stadsbus 4 richting Blaak
stadsbus 8 richting Het Laar
stadsbus 11 richting Goirle
streekbus 142 Station Best
streekbus 143 Busstation Reusel
streekbus 450 Station Turnhout

Wanneer u vanaf het station de bus pakt kunt u bij de derde bushalte, 'Stadhuisplein' uitstappen. De haltes worden omgeroepen in de bussen en elektronisch weergegeven op een display.

met de auto
Vanaf de A58 uit de richting Breda, Eindhoven en 's-Hertogenbosch: neem de afslag Tilburg/Goirle. Einde afslag bij de stoplichten Tilburg Centrum volgen. Blijf vervolgens rechtdoor rijden en volg de Ringbaan West gedurende 1.2 km. Bij de 4e stoplichten naar rechts (richting Centrum) de Bredaseweg op, deze straat gaat na 1 km over in de Schouwburgring. Op dat punt slaat u rechtsaf de Lange Schijfstraat in en volgt u links de Zomerstraat waar u aan uw rechterhand de parkeergarage Schouwburg ziet liggen. Sla rechtsaf en u kunt parkeren.

Vanuit de richting Waalwijk: u volgt de N261/Midden Brabantweg: op de rotonde neemt u de 2e afslag (richting Centrum). Na 1.6 km slaat u links af de Hart van Brabantlaan op. U rijdt door tot circa 400 meter voorbij het Station CS en slaat vervolgens bij de verkeerslichten rechtsaf de Heuvel op. Daar volgt u de Cityring (eenrichtingsverkeer) tot aan de Schouwburgring en kunt kiezen voor parkeren op het Koningsplein (dichtbij de concertzaal) of parkeergarage Schouwburg (dichtbij de schouwburg).

parkeren
Theaters Tilburg heeft drie gemeentelijke parkeergarages op loopafstand: parkeergarage Schouwburg (voorheen Louis Bouwmeesterplein), parkeergarage Emmapassage en Koningsplein (ideaal bij een bezoek aan de concertzaal).
Bij de gemeentelijke parkeergarage Schouwburg kunt u gebruikmaken van de zogenaamde avondkorting: voor € 5 kunt u de hele avond parkeren. Deze korting wordt automatisch berekend vanaf 18:00 uur.
De parkeergarage Schouwburg werkt ook met kentekenregistratie: u kunt dan direct doorrijden, trekt geen kaartje en het bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Wilt u hier gebruik van maken, kijk dan op www.tilburg.nl en registreer uw kenteken bij een van de aanbieders. De avondkorting wordt ook automatisch verrekend, indien u na 18:00 uur binnenrijdt.
Schuin tegenover de schouwburg zijn twee invaliden parkeerplaatsen beschikbaar. Daarnaast zijn er nog drie op het Louis Bouwmeesterplein te vinden.
Let op: Houd rekening met extra drukte op donderdag vanwege koopavond.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Louis Bouwmeesterplein 5038 TN Tilburg (Noord-Brabant)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen