1 beoordelingen

Het stadje Ravenstein werd in 1360 gesticht door Walraven van Valkenburg, leenman van de hertog van Brabant, die toen aan de oever van de Maas een kasteel liet bouwen, na daarvoor jarenlang vanuit zijn kasteel te Herpen tol te hebben geheven over het verkeer op de rivier.

De binnenstad met haar oorspronkelijke straten geven nog de sfeer weer van vervlogen tijden. De RK kerk Sint Lucia en de Nederlands hervormde Kerk zijn twee prachtige 'landmarks' en daarmee een geliefde bestemming in Ravenstein. Bezoek ook Molen 'de Nijverheid', gebouwd op het voormalig bastion Utrecht, of het Leerlooierijmuseum. Maak een wandeling rondom de grachten of betreed het stadshart door één der poorten.

Vanuit het Raadhuis helpen medewerkers van TIR u graag verder. Ravenstein heeft een station en is daarmee een goed uitgangspunt voor wandel of fietstochten.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

St. Luciastraat 5371AS Ravenstein (Noord-Brabant)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Ravenstein is een bezoekje meer dan waard.

Een oud vestingstadje met recente opgravingen, een prachtig museum voor vlakglas- en emaillekunst, het leerlooierijhuisje als herinnering aan de leerindustrie in Ravenstein. Een stadswandeling onder leiding van een gids van de Heemkundekring Land van Ravenstein is een must.