0 beoordelingen

Daarnaast beschikt het Nationaal Archief over een grote collectie foto's en historische kaarten.

De geschiedenis van het Nationaal Archief begint in 1802, wanneer voor het eerst een archivarius der Bataafsche Republiek wordt benoemd in de persoon van Hendrik van Wijn. Sindsdien heeft het Rijk de zorg voor de archieven tot zijn verantwoordelijkheid gerekend.

Wilt u met uw groep rondgeleid worden door het Nationaal Archief? Tijdens een rondleiding kunt u een uniek kijkje achter de schermen nemen in een van de depots van het Nationaal Archief. Aan de hand van het thema, vertelt de rondleider over de functie van het archief en bekijkt u authentieke stukken over het onderwerp. Wat komt er allemaal kijken bij het beheren en presenteren van 125 kilometer documenten, 300.000 kaarten en tekeningen en 14 miljoen foto's?

Thema's
Het verhaal over het archief wordt verteld aan originele archiefstukken van een thema. U kunt kiezen uit de volgende thema’s Geschiedenis van onze democratie, Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), Tweede Wereldoorlog, Kaarten en Fotografie. Tijdens de rondleiding bezoekt u het desbetreffende depot. Aan de hand van de originele archiefstukken vertelt de rondleider over het thema.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Voor actuele toegangsprijzen zie de website

Adres

Prins Willem-Alexanderhof 2595 BE Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

voor actuele openingsdata en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen