5 beoordelingen

Slot Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies.

Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp. Dit verhaal vertellen we met de presentatie 1001 bommen & granaten.

Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven.

Bezoekers kunnen zelf de vesting ontdekken met een persoonlijke sleutel. De sleutel bevat een chip waarmee spellen kunnen worden gespeeld, verhalen van vroegere bewoners kunnen worden gestart en ruimtes kunnen worden geopend.

Kijk voor actuele prijzen op de website.

Adres

Loevestein 5307TG Poederoijen (Gelderland)

Openingstijden

kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

5 beoordelingen

mooie ervaring

aardige mensen maar ook een vreemde club op visite die middeleeuwse gevechten als hobby heeeft.

Terug in de geschiedenis.

Leuk dagje uit. Van Gorinchem met veerpont naar Loevestein. Mooie wandeling rond het slot. Leuke, steeds wisselende attracties in en rond het slot. Via internet voordeel kaartje voor pont kasteel.een echte aanrader met kinderen en/of buitenlandse gasten.

Leuk ook voor regenachtige dag

no message

Slot Loevestein

no message

bijzondere geschiedenis

de aankleding van het slot is prachtig, de boekenkist echter nep (de echte staat in Delft of Amsterdam)