1 beoordelingen

Castellum Hoge Woerd bestaat uit drie onderdelen. In het paviljoen staat het pronkstuk: het Romeinse schip De Meern I, dat wordt gedragen door een golvende ‘glazen rivier’.

Bezoekers kunnen rondom en bovenop het schip kijken. Zij krijgen tekst en uitleg over de vele gebruiksvoorwerpen die in het schip zijn gevonden, en over leven en werken langs de noordgrens van het Romeinse Rijk.
Vanuit de vier poorttorens vertellen ‘Vensters op het Fort’ over de functie van het oorspronkelijke castellum, het omliggende kampdorp en de limes. Dat gebeurt aan de hand van 3D-reconstructies van de omgeving zoals deze er in de Romeinse tijd uit heeft gezien. Later dit jaar wordt het derde onderdeel van het museum opgeleverd. In een deel van de omwalling komt de permanente expositie over 3000 jaar wonen en werken in Leidsche Rijn.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Hoge Woerdplein 3454 PB De Meern (Utrecht)

Openingstijden

dagelijks: 10:00 - 17:00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Ongedwongen sfeer

Ik bezocht het cultuurpark één keer met een groep en één keer met z'n tweeën. Jong en oud vermaken zich er uitstekend. 's Zomers kun je heerlijk buiten zitten tussen de kasteelmuren. Binnen is de sfeer is ongedwongen, het 2000 jaar oude Romeinse schip en alle voorwerpen worden op een prachtige manier gepresenteerd. Het Castellum café serveert fijne (lokale) gerechten. Tip: maak de wandeling over de poorttorens en langs de kantelen; 3D hologrammen bieden een unieke blik op hoe de nederzetting er ooit uitzag.