0 beoordelingen

 In 1273 werd de kerk gewijd door Albertus Magnus, de wijbisschop van Keulen. Van deze romaans-gotische kerk resteren de onderbouw van de toren en de meest westelijke traveeën van het schip.

Grootscheepse nieuwbouw vond plaats in de loop van de 15e eeuw, onder meer het koor en de straalkapellen. In de 16e eeuw bouwde men aan het transept en een klein deel van het schip. Na circa 1560 stokte de bouw, waardoor de kerk onvoltooid bleef.  De toren kreeg in de 15e eeuw een nieuwe klokkenverdieping.

Bij het bombardement op 22 februari 1944 stortte de toren voor een belangrijk deel in. Daarbij werd het zuid-westelijke deel van de kerk zeer zwaar beschadigd. De kerk liep ook grote schade op in de periode dat Nijmegen frontstad was. Na de Tweede Wereldoorlog is de kerk grondig gerestaureerd en werd in 1969 feestelijk heropend in bijzijn van z.k.h. Prins Claus.

De inventaris van de kerk - te weten kansel, grafmonument voor Catharina van Bourbon, doophek, herenbanken, kaarsenkronen, orgels en een aantal fresco's - zijn uit de 16e, 17e en 18e eeuw.De Stevenskerk ligt midden in het centrum van Nijmegen.

De kerk is met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken: vrijwel alle bussen stoppen op Plein 1944, waarvandaan het twee minuten lopen is naar de Stevenskerk.

Het NS-station ligt op ca. 15 minuten loopafstand. De kerk is rolstoeltoegankelijk.


Parkeergarages in de omgeving

Kelfkensbos - loopafstand 6 minuten
Mariënburg - loopafstand 8 minuten
Eiermarkt - loopafstand 3 minuten

 

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Sint Stevenskerkhof 6511 VZ Nijmegen (Gelderland)

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

0 beoordelingen