0 beoordelingen

3 Oscars, 2 Grammies en 2 Golden Globes, dat waren de opvallende onderscheidingen voor de fenomenale soundtracks van de filmtrilogie 'Lord of the Rings' van de Amerikaanse componist Howard Shore.

Het is hem gelukt om de adembenemende filmbeelden op een indrukwekkende manier te begeleiden. De Engelse zender Classic FM riep de soundtracks twee jaar achter elkaar uit tot 'beste filmmuziek aller tijden'. Door dit enorme succes kwam Shore op het idee om zijn muziek over de hele wereld live aan een groot publiek te presenteren.

Deze symfonie combineert de soundtracks van de drie films tot een stralend geheel en neemt de luisteraar mee naar de fantastische wereld van elfen, hobbits, tovenaars en orks. Hij spreekt een heel nieuw publiek aan en roept een panorama aan gevoelens op die je pal in je hart raken, zoals liefde, pijn, woede en vrolijkheid. De nu eens explosieve, dan weer verheven en in elk geval vaak transcendente muziek wekt heel het fantastische universum van J.R.R. Tolkien met een schijnbaar gemak tot leven. Alleen al door de melodieën en klankkleuren vertelt de symfonie de geschiedenis van Midden-aarde en maakt hij het epos over moed, vriendschap en eer tot een intense ervaring. Het orkest speelt gedurende de hele symfonie de rol van de belangrijkste verhalenverteller, terwijl het koor ingezet wordt om de belangrijkste vertelmomenten met zang te verduidelijken.

Om het mythische karakter van het hele stuk te onderstrepen wordt in enkele koorgedeelten gebruikgemaakt van de door Tolkien ontwikkelde mythische 'elfentaal'. Shore werd door deze fictieve taal uit de negentiende eeuw en door hun bijzondere klank geïnspireerd om voor een deel traditionele instrumenten te gebruiken, waardoor de al door de taal gecreëerde bijzondere sfeer muzikaal onderstreept wordt. 

Tickets zijn inmiddels niet meer te koop. Verkoop was tot en met 2 november 2015.

Adres

Concertgebouwplein 1071 LN Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

9 november 20:15 uur

Geopend

Geopend van 9 november tot 9 november.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

0 beoordelingen