0 beoordelingen

Het Stadhuis was zwaar beschadigd geraakt. Het stadsbestuur besloot dat het nieuwe Stadhuis vrij moest staan en koos als nieuwe locatie het marktveld, toen nog een drassig veenterrein. In de loop van 1450 werd de bouw, Gotisch, voltooid. Bezoek gerust het Stadhuis met de prachtige trouwzaal, burgemeesterskamer en raadszaal.

Aan de rechterzijgevel ziet u het klokkenspel met de mechanische poppen, aangebracht in 1961. De hoofdrolspeler in het poppenspel is Floris V, die Gouda in 1272 stadsrechten verleende. Elke twee minuten over het halve en het hele uur wordt u getrakteerd op een fraai schouwspel, wanneer de poppen in beweging komen. 

Tegenwoordig wordt de naam Het Oude Stadhuys Gouda gebruikt. Het Oude Stadhuys Gouda is een unieke monumentale locatie voor huwelijken, feesten, vergaderingen, congressen, seminars, productlanceringen en evenementen.

 

Stadhuys-Ticket 1: is een heerlijke kop koffie met een Goudse stroopwafel inclusief de entree voor maar liefst € 5,-.
Ook is er een ‘Stadhuys-ticket’ voor € 15,- kunt u een drankje naar eigen keuze krijgen met een Goudse kaasplankje, entree is hier bij inbegrepen.

Adres

Markt 2801 JG Gouda (Zuid-Holland)

Openingstijden

Mei t/m september:
Di t/m za: 10.00 - 16.00 uur*
Zo: 11.00 - 16.00 uur*
Oktober t/m april:
Di t/m zo: 11.00 - 15.00 uur*
* Wanneer er geen huwelijksfeest of evenement gaande is.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen