0 beoordelingen

Von Hagens werd vooral bekend met zijn tentoonstellingen van geprepareerde mensenlichamen. Hij is de uitvinder van het unieke plastinatieproces dat het mogelijk maakt de inwendige structuur van een lichaam te prepareren. De expositie BODY WORLDS is over de hele wereld te zien geweest en heeft intussen miljoenen bezoekers getrokken.

 

In het vervolg op de BODY WORLDS expositie heeft Von Hagens een soortgelijke expositie met dieren gemaakt. Die is zo mogelijk nog interessanter dan die over mensen: de inwendige bouw van mensen  is in principe gelijk maar een olifant is wezenlijk anders dan een haai, een geit of een gorilla en dat laat Animal Inside Out tot in alle details zien.

 

Animal Inside Out was onder meer te zien in Londen, Chicago, Baltimore, Wenen en Frankfurt. In al die miljoenensteden werden recordaantallen (tot 250.000) bezoekers gehaald. Dit voorjaar staat deze internationale topexpositie in Dublin en daarna zal AIO voor het eerst in Nederland te zien zijn, in Leeuwarden, in het Natuurmuseum Fryslân, een nationale primeur dus!

Volwassenen - € 15,00
Kinderen (4 t/m 15 jr) - €10,00
65+ - €10,00

Adres

Schoenmakersperk 8911 EM Leeuwarden (Friesland)

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Gesloten: Koningsdag, Bevrijdingsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwsjaarsdag.
In de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen.

Geopend

Geopend van 3 oktober tot 3 januari.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen