0 beoordelingen

De 42 km lange route gaat dwars door authentiek polderlandschap en voert  je naar de schitterende binnensteden van Schoonhoven, Oudewater en Gouda.
Steden die hun sfeervolle centrum danken aan de Gouden Eeuw (1600-1700): de periode waarin Nederland uitgroeide tot het machtigste en welvarendste land ter wereld.

In Schoonhoven is het zilver dat de klok slaat. Hier kan je je in de vele galeries en werkplaatsen vergapen aan sieraden en objecten gemaakt van diverse edelmetalen. Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is het enige zilvermuseum van Nederland. Hier word je ondergedompeld in een wereld van zilver. De collectie bestaan uit gebruikszilver van 1600 tot heden.

Gouda is het volgende stadje op de route. Hoewel Gouda vooral bekend is om de kaas en kaasmarkten (apr t/m aug op donderdag), ontkomt geen enkele bezoeker aan de heerlijke geur en smaak van de verse gebakken goudse wafels.

Via de de Reeuwijkse plassen en de Hollandse IJssel kom je uiteindelijk in Oudewater. Fiets vooral niet te 'lichtjes', voor je het weet word je in de Heksenwaag gewogen en te licht bevonden! Het Touwmuseum mag je niet missen, al is het alleen al om te achterhalen waarom de inwoners van Oudewater ook wel Geelbuiken genoemd worden!

Startpunten: - Toeristisch Overstappunt Schoonhoven (knooppunt 10) of VVV Agentschap Schoonhoven in het Nederlands Zilvermuseum (Kazerneplein 4) - Toeristisch Overstappunt Haastrecht (knooppunt 12) - VVV Gouda (Markt 35) - TIP Oudewater (Leeuweringerstraat 10)

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

oudewater (Zuid-Holland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen