0 beoordelingen

Na een bezoek aan het Waterliniemuseum en een ontdekkingstocht over Fort bij Vechten hebben de waterlinies geen geheimen meer voor je.

Interactieve tentoonstelling Sterk Water
In het nieuwe museumgebouw kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, neemt een boerin je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794. Ingenieur Kraijenhoff legt uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst en een werkman laat je zelf ervaren onder welke zware omstandigheden hij in 1880 zijn werk moest doen.

Beleef de Nieuwe Hollandse Waterlinie
Middenin dit bijzondere museumgebouw vind je een 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als deze onder water wordt gezet, kun je zelf ervaren hoe de linie werkt. En mocht je er nog geen genoeg van hebben dan kun je binnenin het museum met een virtual reality-bril op over de waterlinie vliegen en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Ontdek Fort bij Vechten
Tijdens je zwerftocht over het fort kun je genieten van de bijzondere omgeving. Het Waterliniemuseum verzorgt verschillende rondleidingen over het terrein, door de gebouwen en het nabij gelegen Romeinse Castellum Fectio.

Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk voor het actuele aanbod op www.waterliniemuseum.nl.  

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Achterdijk Bunnik (Utrecht)

Openingstijden

zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen