0 beoordelingen

Het is onmogelijk te zeggen hoe oud het kasteel precies is en of het er vroeger hetzelfde uitzag als nu. In 1554 duikt het voor het eerst op in een officiële akte: het testament van de vroegere eigenaar Jacob van Brecht. In dit testament is het kasteel omschreven als een statig stenen huis omgeven met grachten.


Op landgoed Bouvigne staan verschillende gebouwen. Het oudste en meest bekende is wel het gelijknamige kasteel. Al in de 15e eeuw werd Bouvigne voor het eerst genoemd in een officieel document. Maar het landgoed heeft bijvoorbeeld ook een kapel, het koetshuis en niet te vergeten het Hof van Bouvigne, het hoofdkantoor van waterschap Brabantse Delta.


Het landgoed dateert uit de vijftiende eeuw en bestaat uit een sprookjesachtig kasteel omgeven door drie bijzondere tuinen en een boomgaard.

De prachtige tuinen bij het kasteel zijn het bezoeken meer dan waard. Geïnspireerd door de mode van die tijd, vindt u op het landgoed tuinen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. In 2010 is ook de boomgaard, die oorspronkelijk aan de zuidzijde van het landgoed lag, in ere hersteld.

Op landgoed Bouvigne kunt u drie kasteeltuinen bezoeken: een Franse, een Engelse en een Duitse. De tuinen zijn aangelegd in de periode tussen ongeveer 1913 en de jaren dertig van de vorige eeuw en geheel in overeenstemming met de toen heersende smaak. Opvallend zijn daarbij de vele soorten fuchsia's en de bijzondere beeldencollectie. Aan de zuidzijde van het landgoed is in 2010 de 17e eeuwse boomgaard opnieuw aangelegd. 
Tijdens uw bezoek aan de tuinen is het niet toegestaan het kasteel, de kapel en het koetshuis te betreden.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Bouvingelaan 4836 AA Breda (Noord-Brabant)

Openingstijden

Tuinen zijn geopend op werkdagen van 09:30 tot 16:00 uur.

In het weekeinde zijn de tuinen gesloten.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen