0 beoordelingen

De markt wordt gehouden op het Van Heekplein in Enschede. Dit grote plein ligt in het zuiden van het centrum van Enschede. Vooral wanneer je via het Oosten, Zuiden of Westen arriveert is het niet te missen.

 

De Enschedese markt is opgedeeld in verschillende gebieden. Veel dezelfde soorten kramen staan bij elkaar. Dit zorgt er voor dat de markt overzichtelijk en hygienisch blijft. De markt is opgedeeld in:

 

Bloemen en planten

In de Noord Oostelijke punt van de markt vind je een grote verzameling kramen die bloemen en planten verkopen.

 

Vis

Voor de V&D vindt je de hoek waar alle viskramen staan. Hier kun je terecht voor een kibbeling, een lekkerbekje of een haring.

Dit gedeelte is favoriet bij erg veel toeristen (voornamelijk Duitsers).

 

Groente en Fruit

Tussen de V&D en de bijenkorf staan alle groente & fruit kramen. Hier valt niet veel meer over te vertellen dat het veel kramen zijn en dat ze regelmatig goede aanbiedingen hebben.

 

Overige food en non-food

Het grootste en centrale gedeelte van de markt is een verzameling van allerlei kramen die niet in de eerder genoemde categorien vallen. Hier vindt je bijvoorbeeld de kaasboeren, delicatessezaken, kleding en stoffen kramen en de bakkers.


Voor de ingang van de Bijenkorf staan ook alle snackkramen bij elkaar. Je vindt hier voornamelijk patatboeren en loempiakramen. Een goede plek dus om even wat te eten en om je heen te kijken.

 

Dagmarkt

De dagmarkt is een apart stukje markt dat iedere dag geopend is. De dagmarkt ligt aan de oostkant van de markt. Hier staan ene aantal grote kramen die je op iedere markt zou verwachten. Denk hierbij aan een visboer, een bloemenzaak, een snoepzaak, een kaasboer, een broodjezaak, een tassenzaak en een snackkraam.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Van Heekplein Enschede (Overijssel)

Openingstijden

elke dinsdag en zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur

Op bijzondere dagen wordt in het centrum ook markt gehouden:
Goede Vrijdag - 1 mei - 3 oktober - 1 november

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen