0 beoordelingen

De Cave Experience bestaat uit een rondleiding met een gids per trein of te voet waarbij je meer te weten komt over het ontstaan en de geschiedenis van de grot. Na de rondleiding kom je uit in een lichtspektakel waarbij verleden en heden op spectaculaire wijze samengaan. 


Onderga de tijdloze kracht van de verbeelding in de vorm van een lichtshow in de Gemeentegrot van Valkenburg. 30.000 jaar oude cave art komt op unieke wijze tot leven en gaat de confrontatie aan met hedendaagse kunst. Deze verbeeldende verteltechniek met spectaculaire licht- en geluidseffecten dompelt je onder in de kunstwerken en neemt je mee naar een andere belevingswereld.


Je tocht start met een rondleiding per trein of te voet, waarbij de gids je meer vertelt over het ontstaan en de geschiedenis van de Gemeentegrot Valkenburg. Tijdens je tocht kom je langs muurschilderingen, plaquettes, beeldhouwkunst en schuilkelders uit de periode van de koude oorlog.

In deze plaquettes herkennen we prehistorische dieren en historische personages. 

 

Na de rondleiding mag je vrij rondlopen in het Romeinse gedeelte. Dit gedeelte van de Gemeentegrot kent een unieke structuur. Via projecties, led-verlichting en muziek komen pre-historische en hedendaagse kunst tot leven. Cave Art zoals aangetroffen in de grotten van Lascaux wordt in verband gebracht met hedendaagse kunst van bekende Limburgse en internationale schilders.

Je wordt omringd door projecties op muren tot 10 meter hoog alsof je zelf deel uitmaakt van de getoonde kunstwerken.

 

Kunst komt tot leven! 

Tijdens de Cave Experience zie je kunstwerken tot leven komen door een lichtshow. Oeroude Cave Art tot 30.000 jaar oud wordt geconfronteerd met hedendaagse kunst. Tijdens de Cave Experience overbrug je 1.200 generaties. We ontdekken de angsten en gevoelens die onze voorouders kenden. 

Ontdek de kunstvormen die tijdens de lichtshow van de Cave Experience aan bod komen.

 

Een unieke beleving

Het samenspel van natuur en cultuur aangevuld met een verbeeldende verteltechniek vormt een uniek verhaal. Deze combinatie zorgt voor een totaal nieuwe beleving in een oeroude omgeving.

volwassenen - €8,75
kinderen (4 t/m 11 jr) - €6,75

Adres

Cauberg 6301 BT Valkenburg a/de Geul (Limburg)

Openingstijden

voor de verschillende openingsdata en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen