0 beoordelingen

Heerlijk wandelen of fietsen door het bosgebied, zonnebaden op het strand, roeien op het water of spelen in de speeltuin; in het Streekbos kan het allemaal. Vanuit het Streekbos Paviljoen, waar ook Volkssterrenwacht Orion, Restaurant IJgenweis en IVN West-Friesland (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) zijn gevestigd, wordt van alles georganiseerd. Er zijn wandel- en fietsroutes, vaartochten en diverse arrangementen voor kleine en grote groepen. 

Het Streekbos is 73 hectare groot.

Het terrein bestaat uit bos, weiden en water. Er zijn (half)verharde fiets- en wandelpaden, een zandstrand en een grote zwemplas. Het IVN verzorgt rondleidingen en excursies met een natuur-educatief karakter. U kunt vissen en varen in het gebied. Bij Rrestaurant IJgenweis kunt u eten, drinken en midgetgolfen en waterfietsen of kano’s huren.


In het Klimpark zijn voor durfals verschillende routes met diverse moeilijkheidsgraden op hoogtes van 5 tot 13 meter.


Archeologisch Voetspoor

Ga eens terug in de tijd; bij het Archeologisch Voetspoor is met boomstammen de vorm van een bronstijdboerderij nagemaakt. Vanaf de model-plagger aan het eind van het Voetspoor is er een mooi uitzicht op de bronstijdboerderij.

Vereniging Oud Stedebroec is zeer behulpzaam geweest met materiaal en adviezen. Voor de plattegrond van de bronstijdboerderij en de tekst op het informatiepaneel werd door het Recreatieschap Westfriesland nauw samengewerkt met ADC ArcheoProjecten.


Honden

In vak A, B en C van het Streekbos is het toegestaan uw hond los te laten lopen, met uitzondering van het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Veilingweg Bovenkarspel (Noord-Holland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen