0 beoordelingen

Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaag. Zodra u met het pontje bent overgevaren, waant u zich in een andere wereld. De vele oude pandjes wekken de indruk dat de tijd heeft stilgestaan in dit unieke watersportdorpje.

 

De Kagerplassen vormen een waar eldorado voor liefhebbers van zeilen, kanoën, roeien, waterskieën, ijs en weder dienende, schaatsen en vissen. In Buitenkaag en Kaag zijn er in totaal meer dan 150 open boten te huur. Ondanks alle watersportactiviteiten ademt Kaag rust uit en de prachtige vergezichten over water en weides nodigen uit voor een wandeling. Daarnaast is het goed toeven op de terrasjes aan het water. Er zijn in het dubbeldorp diverse restaurants, watersportgebonden bedrijven, waaronder zeilscholen, voor de allerkleinsten een speeltuin en diverse overnachtingsmogelijkheden.

Bij diverse Horecalocaties en de pont staan in het seizoen op het eiland de zogenaamde Zilveren Fietsen, die u net als een winkelwagentje bij de supermarkt, mag gebruiken om op het eiland te fietsen. Als u de fiets na gebruik terug plaatst in de daarvoor bestemde rekken, krijgt u ook het €2-muntje weer terug.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Kaag (Zuid-Holland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen