0 beoordelingen

Wie het dorp Bergen binnenrijdt weet het meteen: dit dorp is bijzonder. De mooie ligging aan bos en duin, vlakbij de zee geeft Bergen een haast mystieke uitstraling. Dat vinden ook de vele kunstenaars die hier al jaren wonen. Het licht, de ruimte en de lommerrijke lanen inspireren hen nog steeds tot het scheppen van veel moois.

En wie al dat moois wil bewonderen loopt eerst even bij de VVV in (de hal van) Museum KRANENBURGH naar binnen. Daar kan de smart phone gebruiker een speciale route downloaden langs plekken vol kunstgeschiedenis. Deze leuke interactieve route leert je alles over de Bergense School en zijn leden. Wil je liever een papieren route? Ook dat kan; de kunstwandeling brengt je langs alle galerieën van het dorp.

Na al dat gewandel lokt het gezellig centrum van het dorp. Rond de in het oog springende Ruïnekerk vind je tal van boetiekjes, terrassen en gastvrije restaurants. En om de hoek fiets en wandel je zo het duinreservaat in. Haal wel eerst even de plattegrond op bij de VVV, dan kun je zeker niet verdwalen. Ook de Brede Duinenfietsroute, ooit gekozen tot mooiste fietsroute van Nederland, is populair.

En dan moeten we het strand natuurlijk niet vergeten. Op drie kilometerafstand strekt het zandstrand van Bergen aan Zee zich uit.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Bergen (Noord-Holland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen