0 beoordelingen

Voor die tijd waren vooral landbouw en huisnijverheid een belangrijke levensbron. Huizen kreeg in de 14e  eeuw haar naam, omdat zij het eerste dorp in het Gooi was dat stenen huizen had. Het leuke stadje is een bezoek meer dan waard. Het ligt midden in de Gooise natuur en is omgeven door bos, heide, water en leuke dorpjes. Dankzij deze vele bezienswaardigheden is er voor een ieder wat wils.

Op en aan het water
Bent u graag aan het water, dan zit u in Huizen goed. Bij lekker weer kunt u heerlijk vertoeven aan de Huizer stranden. Door het ondiepe water zijn deze ook zeer geschikt voor kleine kinderen en surfers. Naast het strand is ook bij de Oude Haven veel vermaak te vinden. Hoewel Huizen maar kort een vissersdorp is geweest, herinnert nog veel aan die tijd. U kunt bijvoorbeeld een tocht over het Gooimeer maken met een Huizer Botter. Deze botter is een Oudhollandse platbodem die in 1934 van stapel liep bij de scheepswerf van Janus Kok.

Wandelen en fietsen in de natuur
Door de bossen en over de hei kunt u uitgebreid wandelen en fietsen. Geniet van de afwisselende natuurgebieden in Huizen. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de Gooise bossen. Een bijzondere wandeltocht is de route: Gooise bossen en heiden van Laren-Tafelberg-Huizen. Voor fietsers zijn de Gooilustroute en de Erfgooiersroute zeer aan te raden. U kunt bij onze receptie terecht voor de mooiste wandel- en fietsroutes.

Leuk om te doen:

- Maak een vaartochtje met een Botter

- Bezoek het Muiderslot en waan u in de middeleeuwen

- Ga wandelen in de Gooise bossen

- Leef u uit tijdens het watersporten op het Gooimeer

- Proef de historie in het Vestingmuseum van Naarden

- Maak een fietstochtje door het Gooi

- Beleef de wereld van TV in het Instituut voor Beeld & Geluid

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Huizen (Noord-Holland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen