0 beoordelingen

Natuur sinds 2007.
Vaar naar een eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Waar de bever en de zee-arend wonen. Rond de gezellige haventjes is van alles te beleven, voor jong en oud.

In 2006 is Tiengemeten omgevormd van landbouwgrond naar natuur. Aan de zuidkant is een gat in de dijk gegraven; een groot deel van het eiland staat nu dagelijks onder invloed van de rivier. Verderop staat het water stil en ontstaat een uitgestrekt moeras. In de oudste polder van het eiland herstelt Natuurmonumenten het oude cultuurlandschap.

Tiengemeten is een waar wandelparadijs. Alleen aan de noordkant van het eiland rijdt soms een auto of een fiets. Verder hebben wandelaars het rijk alleen. Kies een gemarkeerde route langs de mooiste plekkjes. Of ga zelf op expeditie in de uitgestrekte wildernis. Het bezoekerscentrum is een ideale uitvalsbasis.

Proef de sfeer van het Hollandse platteland van toen. Bezichtig de musea, gevestigd in monumentale boerenhoeves. Kijk uit over de rivier en het weidse vlakke land. En strijk daarna lekker neer op een terrasje.

Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin. Ontdek het zelf: hoe ben jij in het wild? Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland, vlakbij het terras met voor (groot-)ouders koffie en thee.

prijzen pont:
kinderen 2 t/m 12 jr. - €2,50
vanaf 13 jr. - €5,00
Leden van Natuurmonumenten krijgen €0,50 korting (max. 2 vw + 2 kd per ledenpas)

prijzen speelnatuur:
kinderen 2 t/m 12 jr. - €5,00
vanaf 13 jr. - €3,00
Leden van Natuurmonumenten krijgen €0,50 korting (max. 2 vw + 2 kd per ledenpas)

Adres

Nieuwendijk 3284 KR Zuid-Beijerland (Zuid-Holland)

Openingstijden

zie website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen