0 beoordelingen

Met de meeste zonuren van Nederland, prachtige natuurgebieden en een schitterend Noordzeestrand van wel 30 kilometer lang krijgt iedereen die de voet zet op het grootste Waddeneiland van Nederland direct het vakantiegevoel.

Behalve rust, natuur en strand heeft Texel eindeloos veel mogelijkheden voor een leuke en actieve vakantie met kinderen. Zo kunt u bijvoorbeeld op bezoek bij een schapenboerderij waar u lammetjes kunt knuffelen! Of wat dacht u van een avontuur op hoogte bij Klimpark Texel? Hier kunt u met uw kinderen (kinderen onder 12 jaar met hulp van een begeleider) een stoer en spannend parcours afleggen op 4 of 8 meter hoogte!

Ook is het hartstikke leuk om Texel te ontdekken per fiets. Het eiland kent 140 kilometer fietspaden en voert u onder meer  door de pittoreske dorpen Den Hoorn, Oudeschild, De Waal en Oosterend. Rust tussendoor uit  op een van de vele terrasjes in de zon en geniet van typische Texelse specialiteiten zoals Texelse garnalen of Texels lamsvlees onder het genot van het inmiddels beroemde en bekroonde eilandbier:  de Skuumkoppe.

Wanneer u besluit om er met de fiets op uit te gaan, is het voor kinderen feen fantastische belevenis om een tussenstop te maken bij de Zelfpluktuin Texel. Hier kunt u zelf fruit, groenten en bloemen plukken die in dat seizoen groeien. Ze serveren er ook zelfgemaakt ijs en heerlijke aardbeientaart. Een andere mooie locatie op de route is de Novalishoeve net buiten Den Hoorn. Deze biologische-dynamische zorgboerderij heeft een stal en kassen waar u gewoon naar binnen mag wandelen en kennis kunt maken met alle boerderijdieren. Ook hebben ze een lunchroom met Texelse specialiteiten van eigen bodem zoals duindoornyoghurt en ambachtelijk gebakken brood met Texelse granen.

De attractie die in iedere familievakantie niet  mag ontbreken is een bezoekje aan Ecomare. Deze bekroonde attractie (3e prijs bij de verkiezing beste uitje Noord Holland) biedt ook tijdens wat minder zonnig weer een superleuke en interessante dag. Kijk naar het voeren van de zeehonden en de bruinvissen en maak een tocht langs de verschillende aquaria die u meer vertellen over de ecosystemen van Werelderfgoed de Waddenzee. Neem ook een kijkje in de Walviszaal waar het indrukwekkende skelet van de in 2012 gestrandde potvis ‘Johanna’ is tentoongesteld.

Kijk voor meer leuke uitjes en tips voor gezinsactiviteiten op www.texel.net

Foto 1: Yvonne Simons
Foto 2: Pieter van Schelt
Foto 3: Jacob van Kraaikamp
Foto 4: René Pop

Kijk voor entreeprijzen van de diverse attracties op de desbetreffende webpagina.

Adres

Texel (Noord-Holland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen