2 beoordelingen

Het Noord-Veluws Museum is vooral een kunstmuseum en zal een uitnodigende plek zijn waar mensen graag terugkomen. Het museum ontleent zijn kracht en bestaansrecht aan de hem toevertrouwde kunstcollectie(s) en bruiklenen. Daarnaast vertelt het museum de verhalen over het ontstaan en de betekenis van deze werken in het perspectief van de geschiedenis van de samenleving in de tweede helft van de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw.

Het Noord-Veluws Museum wil op informele en laagdrempelige wijze een breed publiek in contact brengen met de schilderkunst die tussen 1880 en 1950 op de Noord-Veluwe gemaakt werd met als belangrijkste exponenten kunstschilders als Ben Viegers, Arthur Briët, Jos Lussenburg, Chris ten Bruggen Kate, Willy Martens, Edzard Koning, Jan van Vuuren en Jaap Hiddink.

Kijk voor actuele prijzen op de website

Adres

Winckelweg 8071 DN Nunspeet (Gelderland)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Verrassend!

Een aanwinst voor de Noord-Veluwe. Erg professioneel gedaan. Mooi Hollands impressionisme.

Kwaliteit in de provincie.

Heb nog nooit zo'n professioneel museum in een klein stadje gezien. Leuk aanbod van schilders in of uit de streek en mooi in elkaar gezet. Jammer dat de museumjaarkaart er nog niet kan worden gebruikt, maar toch zeker een bezoek waard. Ook leuk om in de zomer eens de fietsroute te gaan doen. Komen zeker nog eens terug.