9 beoordelingen

Heel bijzonder zijn de SERVICEBALIE en RUILBOEKEN-DVD-KAST. Bij de servicebalie kunt u terecht voor kleine technische reparaties. Bovendien kan gebruik gemaakt worden van ondersteuning op velerlei gebied door de gastvrouw/heer aan de balie van het museum. Ook kunnen deze vrijwilligers anderen inschakelen indien nodig. Vertegenwoordigers van instellingen en organisaties worden uitgenodigd om periodiek in het museum aanwezig te zijn om vragen te beantwoorden en diensten aan te bieden.

t/m 5 jaar gratis
van 6 t/m 12 jaar € 3,-
boven 12 jaar € 6,-

Adres

Dorpsstraat 5758 AM Neerkant (Noord-Brabant)

Openingstijden

Het gehele jaar:
Op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag
van 13:30 tot 16:30

Daarbuiten openen we ook op afspraak.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

9 beoordelingen

Nostalgie en leerzaam voor jong en oud

Schitterend en sfeervol museum. Voor ouderen nostalgie en voor de jongeren leerzaam. Kregen een rondleiding van 2 deskundige en enthousiasten gidsen. Ze konden het op een leuke manier vertellen en sommige apparaten werden nog even in werking gesteld. Het is zeer divers en teveel om op te noemen. Ook de koffie met de eigen gebakken wafels door een van de vrijwilligers gebakken waren heerlijk. Het was even een rustpunt tijdens de rondleiding. Het wordt nog steeds uitgebreid. Voor iedereen aan te raden. We hadden als leden van de heemkundekring een gezellige leerzame middag gehad en gingen voldaan naar huis.

Nostalgie

Techniek met een ziel brengt je terug in de tijd van toen. Tijden de rondleiding krijg je vakkundige uitleg van de vrijwilliger, die dat heel vakkundig en met een vleugje humor ervoor zorgt, dat je gedachten terug gaan naar de tijd van je jeugd. Het is een heel fijne ervaring om zoveel gedetailleerde werktuigen en voorwerpen in een mooi gepresenteerde verzameling bij elkaar te zien. We kunnen dit museum alleen maar aanraden voor iedereen, jong en oud. De ouderen onder ons als herinnering, en de jeugd om te zien en horen hoe het was'

leuke middag

vorig jaar met een groep ouderen in het museum geweest en een heel leuke middag gehad. een goede rondleider, die ons van alles kon vertellen over de oude spullen die er stonden. voor de ouderen waren er een heleboel herkenbare zaken bij. voor de jongeren was het een heel leerzame middag en voor herhaling vatbaar. Ik ga in ieder geval nog een keer want er komen telkens weer nieuwe spullen bij en je kan toch niet alles in een keer bevatten. mensen in het museum zijn erg vriendelijk en hebben veel kennis van zaken. ga zo door.

Tijd te kort

De eerste keer dat we het museum bezochten was de tijd te kort. Misschien ook wel door de enthousiaste uitleg van onze rondleider. Later hebben we er nog een verjaardag gevierd inclusief rondleiding voor de hele groep. Hierover was iedereen ook erg enthousiast. En de meeste daarvan waren geen techneuten! Dikke pluim voor oprichter en vrijwilligers van het museum!

Terug in de tijd. Heel leerzaam.

Je kunt er vele herinneringen ophalen. Voor jong en oud is er een uitgebreid overzicht. De vrijwilligers zijn erg vriendelijk en hebben veel kennis in huis.

Leuk museum met veel interessante oude (elektrische) spullen

Zijn enthousiast ontvangen. Leuke maar ietwat lange rondleiding. Er staat zoveel apparatuur en er is overal wel iets van te vertellen. Voor de 60 plus jarigen onder ons een walhalla met heel veel herkenbare dingen.

Het verhaal achter de techniek met passie verteld.

Henk, onze gids, wist met de nodige humor onze groep te boeien zowel de mannen als de vrouwen. Wat we gezien hebben was voor ons herkenbaar en we waande ons even terug in de tijd. Voor herhaling vatbaar.

Met de Kulsen terug in de tijd.

Met de gehele familie een bezoekje gebracht aan " Techniek met een ziel ". Samen met ons mam van 93 jaar oude herinneringen ophalen. Vooral oude foto's en gebruiksvoorwerpen waren erg leuk. Ook enkele heel oude zaken gezien die ik nog nooit gezien had, zoals de draadrecorder. Ook interessant voor jongeren. Wij komen zeker nog een keer terug.

Een reis terug in de tijd

Een schattig museum met bevlogen rondleiders. De hele geschiedenis van elektrische apparaten en van het leven in Oost-Brabant (de Peel). De uitleg van de (verplichte, maar gratis) rondleider had een enorme toegevoegde waarde. We gaan nog een keer!