Fietsroute - 53 km

Zutphen (Gelderland)

  • Meren
  • Bereikbaar met openbaar vervoer
  • Weidegebied/akkerland
  • Horeca in de buurt
  • Parkeergelegenheid aanwezig bij het startpunt
  • Stad/park

De Graafschap is het deel van de Achterhoek dat vroeger onder het graafschap Zutphen viel. Deze afwisselende route voert door verschillende landschapstypen. Langs de IJssel pronken de weidse uiterwaarden met hun T-boerde­rijen en het ooievaarsstation even voor Gorssel. Landinwaarts is er de intieme beslotenheid van het coulisselandschap met zijn lanen en bossen, die behoren tot land­goederen als De Voorst, Den Dam, Den Bramel en Hackfort.

Download de route

Knooppunt 75

Martinetsingel
Zutphen (Gelderland)

Google maps - Graafschaproute (west)
Plan route
1 beoordelingen

Wat een mooie en gevarieerde route is dit

Op 9-10-2016 deze route gereden. Heerlijk met een grote 'H'. De auto aan de kade geparkeerd (gratis op zondag) en met een bak koffie in het centrum begonnen (ondanks het bokbierfestival toch maar koffie bij de start). De gehele route is zo heerlijk afwisselend vanwege de asfalt-, bos- en gravelpaden waar je op fietst en de prachtige omgeving die je 53km lang laat genieten. Tip: In Gorssel konden we de knooppuntbordjes niet vinden, achteraf heel begrijpelijk, deze hingen half verscholen onder de bloembakken die aan de lantarenpalen waren bevestigd. Hierna zijn we nog een verkeerd gereden na knooppunt 45, hier hebben we echt een bord gemist. We kwamen uiteindelijk weer vlak onder knooppunt 43 uit waarna we ietsje om moesten fietsen via knooppunt 77 en een klein stukje de n346 moesten volgen. Ook geen straf, het blijft een prachtige omgeving. Qua horeca is er echt geen betere route te nemen. Omdat wij laat begonnen aan de rit, wilden wij lunchen in Gorssel. Aangekomen bij de kruising is daar een ERG goed restaurant: 't Elf Uur. Deze staat niet in de routebeschrijving aangegeven maar kan ik iedereen aanraden als lunch (of voor een bak koffie). Nogmaals, een erg fijne route om te rijden, gaan we zeker nog een keer doen in de late herfst met al zijn wildarrangementen in de restaurants. Ha!