Fietsroute - 36 km

Bokt (Noord-Brabant)

  • Meren
  • Bereikbaar met openbaar vervoer
  • Horeca in de buurt
  • Parkeergelegenheid aanwezig bij het startpunt

Sloten en kleine waterlopen vormen op het Kempens Plateau een beek, die bij Peer voor het eerst Dommel wordt genoemd. Bij Eindhoven fietst u langs enkele restanten van het oude beekdal van deze Dommel. Het soms park­achtige landschap met verspreid liggende plassen, broekbosjes en weilanden is zeer geschikt om de fietstocht te onderbreken voor een wandeling. Op de hoger gelegen gronden in het oostelijk deel van de route komt u door oude ak­kergebieden. Al is de Dommel uit het zicht, toch hebt u ook hier nog steeds de indruk door een beekdal te fietsen.

Download de route

Knooppunt 08

Bokt
Bokt (Noord-Brabant)

Google maps - Bekenroute
Plan route
3 beoordelingen

Rijd de route eens andersom

tussen de nummers 17 en 30 moet nummer 41 komen. tussen de nummers 51 en 72 moet 40 komen.

De route is een stukje verlegd

Let op: Na knooppunt 51 komt eerst knooppunt 40 en vervolgens 72. Daarnaast is er vanaf de route ook een stukje route naar het centrum van Son en Breugel gemaakt.

Nieuw stukje route (knp 41) tussen knooppunt 17 en 30

Na knooppunt 17 komt je langs knooppunt 41. Het nieuwe stukje route tussen knooppunt 41 en 30 wordt gemarkeerd met de eerste 2 van in totaal 17 parachutes. Dit bijzondere kunstproject is ter herinnering aan de bevrijding van Son en Breugel en Zuid Nederland die begon met luchtlanding van de 101st Airborne Divisie bij Sonniuswijk. Hier begon de operatie Market Garden.