Vaste vrijwilliger worden

Vaste vrijwilliger worden?

Je kunt je bij ANWB Vrijwilligers inzetten als een flexibele vrijwilliger en meedoen met losse vrijwilligersactiviteiten.

En je kunt ook een vaste vrijwilliger worden. In het lijstje hieronder zie de verschillende vaste vrijwilligersfuncties. Ben je geïnteresseerd in een van deze functies? Kijk dan hieronder.

  • Bondsraadslid: je vertegenwoordigt de leden en denkt mee over het beleid van het bestuur.
  • Als Campinginspecteur verricht je van medio juni tot eind augustus kwaliteitsmetingen op campings in Nederland en het buitenland. Daarnaast zorg je ervoor dat informatie over de campings compleet en actueel blijft.
  • Contactpersoon ANWB Alarmcentrale: je woont in het buitenland en helpt Nederlanders die bij jou in de buurt in de problemen raken. Je vormt een vertrouwde factor in een vreemde omgeving met een vreemde taal. Het daadwerkelijk coördineren en regelen van hulp gebeurt door de ANWB Alarmcentrale. Ben je in deze activiteit geïnteresseerd? Stuur dan een mail aan ANWB Alarmcentrale.
  • Kampeerreisbegeleiders zorgen voor toeristische en/of technische begeleiding tijdens de groepsreizen van ANWB Kamperen.
  • Vrijwilliger ANWB Kinderfietsenplan: Wij zoeken handige mensen die een gebruikte fiets kunnen opknappen tot een veilig exemplaar. En vind je het, net als de ANWB, belangrijk dat elk kind in Nederland toegang heeft tot een fiets om zijn talenten beter te benutten en zijn wereld te vergroten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken.
  • Vrijwilliger Streetwise: Met Streetwise, het verkeerseducatie programma van de ANWB, leer je kinderen hoe ze veilig door het verkeer komen. 
  • Vrijwilliger ANWB AutoMaatje Je helpt mee om minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming te brengen. Dit doe je in een team van gemiddeld 15 chauffeurs. Je rijdt met je eigen auto op het moment dat jou past en ontvangt daarvoor een kleine onkostenvergoeding