Streetwise vrijwilligers

In verband met de corona maatregelen zijn we tijdelijk gestopt met het zoeken naar vrijwilligers voor ANWB Streetwise. Op deze pagina lees je hoe de ANWB omgaat met het Coronavirus.

Bij de ANWB is hulpverlening een belangrijke activiteit. Iedereen kent de Wegenwacht of de Alarmcentrale. Velen kennen de persoonlijke dienstverlening (helpen) bij het zoeken naar een auto, route of vakantie. Minder bekend zijn onze activiteiten in het teken van het verkeer en verkeersregels.

Nederland wordt steeds drukker. Meer inwoners, meer auto’s en fietsers, dus meer verkeersdeelnemers. De samenleving wordt ook steeds gehaaster en er is minder tijd om kinderen te helpen door het verkeer. Scholen hebben vaak beperkte tijd en mogelijkheden om deze taak van de ouders (deels) over te nemen. De ANWB en haar leden vinden het derhalve belangrijk dat de ANWB helpt bij verkeerseducatie voor jonge kinderen. Vanuit deze wens en de maatschappelijke positie van de ANWB is in 2006 een nieuw verkeerseducatie programma ontwikkeld voor alle groepen van de basisschool. Dit programma heet ANWB Streetwise.

Kijk voor de inhoud van Streetwise op: anwb.nl/streetwise. Kijk ook naar de korte filmpjes op deze site.

Werken/omgaan met jonge kinderen is een hele dankbare taak. De doelstelling van de ANWB is dat we met ANWB Streetwise een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid wat zich vertaalt in minder ongelukken en verkeersslachtoffers. Helpt u mee?

Hoewel ANWB Streetwise wordt uitgevoerd door een team van professionele instructeurs vinden wij en de kinderen extra hulp erg prettig. Voelt u zich aangesproken tot het bovenstaande en heeft u nog wat vrije tijd beschikbaar, dan zijn wij naar u op zoek.

Wie zoeken wij?

Voelt u zich nog jong en fit, vindt u omgaan met jonge kinderen leuk en u heeft een paar ochtenden in de maand beschikbaar, dan bent u voor ons de man/vrouw die wij graag binnen onze teams verwelkomen. Wij hebben op dit moment 6 teams waarmee we geheel Nederland dekken en wij komen in alle plaatsen in Nederland, dus ook bij u in de buurt of regio*.

*Binnen ANWB Streetwise team regio West (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) en team regio Gelderland zijn momenteel geen vrijwilligersvacatures.

Wat bieden wij?

U gaat deel uitmaken van een enthousiast team van instructeurs en vrijwilligers. Op basis van een 3 maands-planning geeft u zelf aan welke dagen u beschikbaar bent. U ontvangt een reiskostenvergoeding en een kleine dagvergoeding. Ook zorgen wij voor speciale ANWB Streetwise kleding voor duidelijke herkenbaarheid.

Wat verwachten wij van u?

U bent een teamspeler en hulpvaardig ingesteld. Daarnaast bent een vrolijk en enthousiast persoon, die de Streetwise-instructeurs helpt bij het opzetten en opruimen van het parcours, de assistent rol vervult tijdens de lessen en verder mee helpt met alles wat zich tijdens de les aandient.

Wat krijgt u er voor terug?

Meestal directe en indirecte waardering van de kinderen, leerkrachten en ouders. Daarnaast ieder dag een goed gevoel dat u deze positieve bijdrage heeft kunnen leveren aan de verkeersveiligheid. Ook het feit dat u meestal lekker actief buiten (in de zon en soms wat regen) gewerkt heeft samen met gelijkdenkende mensen.

Informatie en aanmelden.

Als u geïnteresseerd bent om als vrijwilliger ANWB Streetwise te helpen dan verzoeken wij u ons uw gegevens te mailen naar anwbstreetwise@anwb.nl. Heeft u vragen? Mail ons of bel met het ANWB Streetwise projectenbureau tel. 088-2698543.