Chauffeur voor ANWB AutoMaatje

Meld je aan als chauffeur voor ANWB AutoMaatje

 

Datum In overleg
Tijd Flexibel, ongeveer 5 uur per maand
Locatie Kijk of er een AutoMaatje zit in jou gemeente
Automaatje/ANWB

 

ANWB AutoMaatje

Brengt buurtgenoten weer samen!

Nederland heeft bijna 1 miljoen mensen waarvoor vervoer niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door hun leeftijd of een beperking. Geen vervoer betekent dat zij geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

ANWB AutoMaatje chauffeurs gezocht

Doe je graag iets voor een ander en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele plaatsgenoten met je eigen auto. Het is dankbaar en gezellig werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden.

Als een deelnemer een rit aanvraagt, dan wordt deze gekoppeld aan een chauffeur. Als chauffeur word je hierover gebeld. Als je op het gevraagde moment kunt rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. Je haalt de deelnemer op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg heb je een praatje en als het nodig is, help je je passagier. Bijvoorbeeld met het doen van boodschappen of meelopen naar de bestemming.

Wij zoeken chauffeurs in verschillende provincies.

Wat bieden wij?

  • Leuk vrijwilligerswerk
  • Onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer (in verband met de hoge brandstofprijzen is deze vergoeding tijdelijk verhoogd naar 35 cent per kilometer)

Wat vragen wij?

  • Sociaal en communicatief vaardig
  • Zelfstandig
  • Digitaal vaardig
  • Representatief
  • In bezit van rijbewijs/auto

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje of wil je hier meer over weten? Neem contact op met ANWB AutoMaatje in jouw gemeente. Op de kaart op onze site kun je zien of er een ANWB AutoMaatje in jouw gemeente is met de bijbehorende contactgegevens
NWB AutoMaatje/ANWB