Code Oranje tijdens Westlandse fietstour ANWB

8-8-2019

Op zaterdag 20 juli vond de Westlandse Fietstour plaats van de ANWB; een 40 km lange belevingstocht op de fiets met onderweg leuke tussenstops waar ANWB vrijwilligers en Vrienden van het Staelduinse Bos de deelnemers ontvingen en informatie verstrekten over de te bezoeken locaties.

De opkomst leek groot te worden, totdat er code oranje werd uitgeroepen.Toch gingen er nog zo’n 50 deelnemers in de stromende regen van start. Ze konden een bezoek brengen aan stormvloedkering Het Keringhuis, het Staelduinsebos, het Westlandse Museum en de Pluktuinen. Overal in de tuinen waren leuke plekjes om even (overdekt) te kunnen zitten. Met regen kon je er daarom ook prima schuilen tussen de buien door. Ook werden de deelnemers getrakteerd op snoeptomaatjes uit de Westlandse kassen.

De laatste stop was bij het startpunt, Mijn Torpedoloods in Hoek van Holland. Op het einde van de middag was het inmiddels droog geworden. Niet alleen de deelnemers waren verzadigd, ook de vrijwilligers die die dag mogelijk maakten waren toe aan een laatste drankje om gezamenlijk deze turbulente dag met elkaar af te sluiten. En wat fijn dat de vrijwilligers altijd klaar staan, weer of geen weer!