Ontdek de geheimen van Maastricht; wandelroute op 14 oktober

Monumentenborden vernieuwd

ANWB Directeur Reizen Marjon Kaper, wethouder Gert-Jan Krabbendam van de Gemeente Maastricht en directeur a.i. Henriette Frederiks van Maastricht Marketing geven op zondag 14 oktober om 11.00 uur bij het Dinghuis aan de Kleine Staat 1 in Maastricht de feestelijke start van de vernieuwing van de informatieborden op monumenten in de stad.

Speciale stadswandeling

Ter gelegenheid van de onthulling van het bord is er ook een bijzondere wandeling langs diverse ‘geheimen’ van Maastricht. Iedereen is welkom om op 14 oktober bij Maastricht Visitor Center de wandelroute tussen 11.00 uur en 15.00 uur op te halen. Om 11.30 uur start een wandeling onder leiding van een gids. Meld je hiervoor aan om 11.00 uur bij het Dinghuis.

Nieuwe informatieborden op monumenten

Op allerlei historische gebouwen hangen borden om de voorbijganger te informeren over de geschiedenis van het monument. Maastricht is één van de eerste steden in het land waar een kwaliteitsslag is behaald door het gros van de borden te vernieuwen en/of op plaatsen waar nog geen bord aanwezig was deze monumenten deze op te hangen.

Kom langs bij de ANWB winkel

Op de route zijn diverse gelegenheden (waaronder de brouwerij en de Helpoort) speciaal voor deze dag open voor het publiek. Alle wandelaars ontvangen tevens een bon die halverwege de wandelroute bij de ANWB Winkel in Maastricht kan worden ingeleverd voor een goodiebag.

ANWB-vrijwilligers helpen mee!

Niet voor iedereen is een mooie wandeling of een leuk uitje maken een vanzelfsprekendheid. Op zondag 14 oktober gaan diverse ANWB vrijwilligers – in samenwerking met het Maastrichtse verzorgingstehuis De Beyart - op pad met mensen met een beperking zodat ook zij kunnen genieten van deze bijzondere wandelroute en al het moois wat de stad Maastricht te bieden heeft.