Mentorkorps viert 75-jaar bestaan

19 september 2019

Het mentorkorps vierde afgelopen weekend haar 75-jarig bestaan. Directeuren Frits van Bruggen en Marga de Jager spraken de jubilerende vrijwilligers toe. 

De geschiedenis van het mentorkorps is nauw verbonden met kamperen. Dus vierden deze ANWB-vrijwilligers hun jubileum op camping Ackersate in Voorthuizen. Met het bevorderen van goed kampeergedrag én voorlichting over kampeermaterialen en –techniek gaven de mentoren het kamperen vanaf begin jaren vijftig een enorme stimulans.

Meer taken

Gaandeweg namen zij steeds meer taken voor hun rekening, zoals wandel- en fietsroutes markeren en onderhouden en hulp bij het organiseren van KCK-lezersweekenden. Een hoogtepunt was de start in 1974 van een ANWB-kampeerterrein in het Larserbos, bij velen nog bekend van de halfjaarlijkse tentenshows; ondenkbaar zonder de inzet van mentoren.

136 actieve leden

Het korps telt 136 actieve leden, veelal echtparen, in leeftijd variërend van 40 tot 75 jaar. Veel ANWB-activiteiten zijn alleen te realiseren dankzij hun hulp. Zij vervullen daarbij een coördinerende rol en treden op als gastheer/-vrouw namens de ANWB.

Ailbert Riksen, voorzitter van de regio Oost, overhandigde Frits en Marga namens het korps een cheque van € 1442,50 (inclusief een nagekomen bedrag van € 70) voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.