Veilig op de e-bike

15 juli 2019

Op zaterdag 13 juli vond de eerste e-bikeworkshop plaats voor 50+ plaats bij Unigarant in Hoogeveen. Aanleiding voor deze workshop is het hoge aantal ongevallen met e-bikes binnen deze doelgroep. In samenwerking met ANWB Verzekeren, Veilig Verkeer Nederland en brandweer Drenthe konden de 50-plussers verschillende workshops volgen en een behendigheidsparcours afleggen.

De deelnemers kregen tijdens de workshops onder meer uitleg over de techniek en onderhoud van de elektrische fiets, fietsen in het verkeer, fietsgymnastiek en de brandweer gaf tips om het in brand vliegen van de accu te voorkomen. Daarnaast konden ze verschillende modellen elektrische fietsen uitproberen. In totaal kwamen zo’n 60 leden op deze eerste e-bikeworkshop af. De workshops en het parcours werden door fietsexperts, trainees van ANWB Streetwise en vrijwilligers van de ANWB en Veilig Verkeer Nederland begeleid.

Het doel is om op meerdere plekken in Nederland deze e-bikeworkshops aan te bieden. Verkeersveiligheidscoördinatoren van de provincies Drenthe en Overijssel kwamen dan ook al een kijkje nemen.