Onstuimige e-biketest met 135 ANWB-vrijwilligers

12 maart 2019

Zo’n 135 ANWB vrijwilligers hebben 7, 8 en 9 maart voor de Kampioen onder onstuimige weersomstandigheden e-bikes van 20 verschillende merken getest. Op het uitdagende parcours van 3,1 km kwamen de testers een sterke daling, een steile helling en verschillende soorten wegdek tegen.

3881 km testkilometers

Van elke fiets waren twee exemplaren beschikbaar en elk model werd door 50 tot ruim 70 personen getest. Daarmee onderscheidt de ANWB zich van fietstesten van andere organisaties als het AD, de Telegraaf, Consumentenbond en Fietsersbond, waaraan doorgaans 5 tot 10 personen meedoen. Na elk rondje vulden de deelnemers een beoordelingsformulier in over onder meer rijeigenschappen, elektrische ondersteuning en comfort. De 135 leden (van rond de 30 tot dik in de 70 jaar oud) kwamen uit alle hoeken van het land en lieten zich niet tegenhouden door de harde wind, fikse regen- en hagelbuien.. In de drie testdagen reden ze samen in totaal 1.252 rondjes ofwel 3.881 km.


Uitproberen zonder verkoopdruk

De deelnemers waren zeer enthousiast over de test. Zij waren met name te spreken over het grote aantal fietsen dat zij konden testen, het uitdagende parcours, de begeleiding en ondersteuning en het feit dat ze fietsen zonder 'verkoopdruk' konden uitproberen. Studenten van de Hogeschool HAN/Automotive stonden paraat om de fiets voor elke testronde goed in te stellen.


Resultaten test

De resultaten van de test worden gecombineerd met de 'harde' testresultaten van Hogeschool HAN, zoals remtests, stabiliteitsproeven en actieradius. Het eindresultaat lees je in het meinummer van de Kampioen en op anwb.nl.