Bezoek het programma van ANWB Streetwise next level

26 november 2019

Jongeren tussen de 12 en 16 lopen veel risico in het verkeer. Om de verkeersveiligheid van jongeren te verbeteren zet de ANWB het verkeersprogramma ANWB Streetwise next level in bij voortgezet onderwijs scholen. Streetwise next level is een uitdagend en dynamisch lesprogramma dat landelijk actief is en is afgestemd op de belevingswereld van leerlingen van alle niveaus in het voortgezet onderwijs. Graag nodigen wij u uit om een schoolbezoek van ANWB Streetwise next level te komen bijwonen wanneer het uitvoeringsteam bij u in de buurt actief is.

De eerste-, tweede- en de derdejaars leerlingen worden bewust gemaakt van de gevaren in het verkeer. Door het opdoen van kennis in het verkeer, het zelf ervaren en beleven en zelfreflectie, wordt getracht het verkeersgedrag positief te beïnvloeden. Professionele ANWB-instructeurs geven de workshops. Zo heeft de school zekerheid van een actueel programma dat hen zelf weinig voorbereidingstijd kost. Voor eerste- , tweede- en derdejaars leerlingen is er elk een eigen lesmodule.  

Klas 1: ANWB Verkeersworkshop ‘IK & het verkeer!’

Tijdens de verkeersworkshop maken de leerlingen gebruik van iPads. De verkeersworkshop behandelt thema’s zoals mobiel bellen op de fiets, verkeersboetes, ongelukken en afleiding in het verkeer. Ethische verkeersdilemma’s en persoonlijke ervaringen vormen de rode draad.

Klas 2: ANWB Verkeersbus

Hierbij staat zelf ervaren en beleven, kennisoverdracht en zelfreflectie centraal. Met een kennisquiz, de workshop dode hoek en een scootersimulator worden de leerlingen geconfronteerd met hun verkeersgedrag. Ook ervaren zij hoe het is om te rijden in het donker en hoe de zichtbaarheid is. Tevens komt aan de orde het fietsen in groepen en mobiel bellen. Leerlingen en docenten geven het programma een ruime 8 als cijfer. Zij vinden het programma ‘leuk’ én ‘leerzaam’.

Klas 3: ANWB Virtual Reality!

Met behulp van virtual reality zijn de leerlingen een fietser, automobilist of vrachtwagenchauffeur. Op deze manier zien zij hoe andere weggebruikers naar het verkeer kijken en worden ze zich bewust van hoe zij zelf deelnemen aan het verkeer. Onderwerpen zoals afleiding in het verkeer en reflectie op verkeersgedrag maakt deel uit van de module.

Wanneer u geïnteresseerd bent om bij een schoolbezoek van ANWB Streetwise next level aan te sluiten dan kunt u dit kenbaar maken via streetwiseVO@anwb.nl. Wij sturen u dan een recent scholenoverzicht toe en u kunt zelf een school uitkiezen waarbij u aansluit om de verkeersmodules van ANWB Streetwise te zien en zelf te ervaren.