ANWB Elektrische Proefritten hoog gewaardeerd

15-7-2019

Om ANWB-leden kennis te laten maken met elektrisch rijden, organiseert de ANWB dit jaar meerdere proefritevenementen. Met de hulp van zo’n 80 vrijwilligers – Elektrische Ambassadeurs – worden deze evenementen gehouden. Tijd voor een tussenstand: in de eerste helft van 2019 zijn al meer dan 700 proefritten gemaakt!

Er zijn twee soorten evenementen: één waar leden met één van de 7 modellen elektrische auto’s kunnen rijden en met een kleine informatiemarkt, en een uitgebreide XL-variant. Daar zien bezoekers bijna alle typen volledig elektrisch aangedreven auto’s van € 20.000 tot € 100.000, die momenteel in Nederland te koop zijn, is informatie beschikbaar over oplaadmogelijkheden, reizen speciaal voor elektrische rijders, en legt de Wegenwacht specifieke pechhulp voor elektrische auto’s uit.

Bij de twaalf evenementen die tot nu toe zijn gehouden, deden de bezoekers 1 tot 3 proefritten. Ze gaven de evenementen een 9,1 en de meeste proefritten werden gehouden in de Hyundai KONA/BMW i3/Nissan LEAF. En… er is nog geen enkele verkeersboete binnengekomen!
Dit najaar volgen nog zo’n 10 proefrit-evenementen.

Kijk op anwb.nl/elektrisch voor de data en locaties.