Proefrit-evenementen met elektrische auto’s

22 januari 2019

Ook in 2019 organiseert de ANWB weer proefritevenementen door heel Nederland.Door leden de kans te bieden één of meer proefritten te maken, wil de ANWB meer leden enthousiast maken voor de overstap naar een elektrisch vervoermiddel.

Ook in 2019 zal de ANWB weer proefritevenementen organiseren door heel Nederland om ANWB-leden te laten kennismaken met het ‘elektrisch rijden’. Anders dan in 2018 onderscheiden we dit jaar twee varianten: een relatief eenvoudig evenement waarbij de proefrit centraal staat, en een ‘XL-variant’. Daarbij krijgen bezoekers in korte tijd een beeld van de elektrische voertuigen die op dit moment te koop zijn en alles wat er mee samenhangt, zoals oplaadmogelijkheden, vakantie etc.

Dankzij de inzet van ruim 50 ANWB-vrijwilligers hebben in 2018 ongeveer 1.000 leden een proefrit met een elektrische auto gemaakt. De reacties waren zeer positief, zowel over de kwaliteit van de auto’s als de betrokkenheid van de ANWB bij elektrisch rijden en het bieden van de mogelijkheid om in korte tijd enkele auto’s uit te proberen. In 2019 hoopt ANWB te komen tot 3.000 proefritten en 7.500 bezoekers van de evenementen.

XL-evenement

Tijdens een XL-evenement zal er veel meer te zien en te doen zijn dan alleen het maken van proef-ritten. Er zijn allerlei elektrische (bestel)auto’s, scooters en motoren te zien, maar ook (waterstof-) elektrische bestel- en vrachtauto’s en ondersteunende diensten van de ANWB zelf en van andere partijen.

In alle provincies

Elke provincie kan volgend jaar rekenen op tenminste één XL-evenement en 1 of 2 ‘eenvoudige’ proefritevenementen. Reden voor de ANWB om de evenementen te organiseren is de grote interesse onder leden voor elektrisch rijden. Door leden de kans te bieden een of meer proefritten te maken, vragen te stellen aan ANWB-medewerkers en –vrijwilligers en informatie te verzamelen, wil de ANWB meer leden enthousiast maken voor de overstap naar een elektrisch vervoer¬middel en zo een bijdrage leveren aan het beheersbaar maken van de klimaatverandering.

Meer info: anwb.nl/elektrisch-rijden