Meer inzamelacties voor Kinderfietsenplan 

28-8-2019

Het Kinderfietsenplan gaat steeds meer leven in het land en er komen steeds meer nieuwe inleverlocaties en werkplaatsen bij, waar fietsen lokaal worden opgeknapt en uitgereikt aan kinderen die in armoede leven. Ook wordt er samengewerkt met o.a. Stichting Leergeld, Unigarant fietsenwinkels en Kringloop Nederland. Dit jaar is al een aantal mooie hoogtepunten tot stand gekomen. 

Zo zijn er naast de viering van de 12.500ste gedoneerde fiets aan het Kinderfietsenplan er diverse inzamelacties gehouden. Onder meer in Assen, Epe en Den Haag. Ook in Middelburg, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken aan de fietsen bij CycleHub, die vervolgens via Stichting Leergeld aan de kinderen worden gegeven. En het Kinderfietsenplan was aanwezig bij de wielerklassieker “Haren-Haren”. Nieuwe locaties zijn geopend in Arnhem, Emmeloord en Rotterdam. 

Inzamelacties

De ANWB gaat zich vooral richten op campagne voeren en het inzamelen van fietsen. Om dat zo eenvoudig mogelijk te maken, ontvangen leden die een inzamelactie willen organiseren na registratie op de website www.anwb.nl/kinderfietsenplan een inzamelpakket met een vlag, posters en flyers. Vooral leden in Friesland worden opgeroepen om een inzamelactie te organiseren, zodat er in oktober via het Kindpakket Friesland zo veel mogelijk fietsen kunnen worden uitgereikt aan kinderen die nu nog geen fiets hebben.