Succesvolle eerste ANWB AutoMaatje coördinatorendag

22 november 2018

100 ANWB AutoMaatje Coördinatoren en vrijwilligers waren eind november aanwezig bij de eerste ANWB AutoMaatje Coördinatorendag op het ANWB hoofdkantoor in Den Haag. De dag stond in het teken van sociale ontmoetingen, kennis delen en rondleidingen langs verschillende ANWB bedrijfsonderdelen.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs uit de buurt met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe kilometervergoeding.   

Programmamanager ANWB AutoMaatje Matthijs de Winter: “ANWB AutoMaatje is een groot succes. We bestaan pas twee jaar en draaien in 40 gemeenten al op 125 locaties in het land. De coördinatoren en vrijwilligers werken elke dag weer enthousiast aan het succes van AutoMaatje. Deze groep wordt steeds groter. Samen met hen hebben we dit jaar ruim 31.000 ritten verzorgd. Als dank voor hun inzet hebben we al deze mensen uitgenodigd om nieuwe ontwikkelingen binnen ANWB AutoMaatje te bespreken en nader kennis te maken met andere projecten binnen ANWB Betrokken.”

Zo konden ze een kijkje nemen bij de Verkeersinformatie, de Alarmcentrale en vertelde Verenigingshistoricus Hans Buiter over de avonturen van de ANWB.