Alles liep op rolletjes

8-4-2019

Met twaalf ANWB vrijwilligers en een paar ANWB medewerkers gingen we 4 april op weg vanuit het ANWB kantoor naar het centrum van Den Haag. Onderweg hadden we veel bekijks van omstanders en dat was niet voor niets.

De bedoeling van deze dag was om trolleykoffers te testen. Eerder zijn dezelfde koffers op gebruiksgemak getest en vandaag keken we hoe goed de koffers rollen en of de wielen goed bestendig zijn tegen langere afstanden. De opdrachtgever van deze test liep zelf mee en had een leuke route uitgestippeld.

Het doel van deze test is om een goede en eerlijke uitslag in de Kampioen te kunnen plaatsen. Lezers van de Kampioen lezen graag uitslagen van testen. Vrijwilligers hadden zich spontaan aangemeld na het stukje in de Kampioen en de nieuwsbrief. Een aantal had nog nooit eerder met een activiteit van de ANWB mee gedaan en anderen waren er goed mee bekend. Zij hadden onder meer wegrestaurants getest en wandel/fietsroutes gecontroleerd. Twee deelnemers vertelden dat ze een dag op hun werk geruild hadden omdat het hen een hele leuke activiteit leek waar ze graag aan mee wilden doen.

De vrijwilligers liepen ongeveer 10 kilometer met een trolley die gevuld was met een gewicht van 10 kilo. Via een beoordelingslijst gaven de vrijwilligers een cijfer waar gekeken werd naar het rijden op 2 en op 4 wieltjes, de stabiliteit en het geluid. Elke 800 meter  werd gewisseld van koffer en zo kwamen alle 12 koffers bij de 12 vrijwilligers terecht. De vrijwilligers bleven tot het laatst toe heel scherp en serieus. Er werd gelopen over asfalt, keitjes en grint.

Onderling werd er veel gepraat en gelachen en tijdens de koffie en lunch leek het erop of iedereen elkaar al jaren kende. De koffiestop in Panorama Mesdag was een cadeautje doordat we ook het museum konden bezoeken. Een van de vrijwilligers heeft in zijn kinderjaren in Scheveningen gewoond en hij zag  veel bekende plekken op het panoramaschilderij.  Via het Binnenhof langs mooie gebouwen naar de lunch op het lange Voorhout. Omstanders vroegen of we op vakantie gingen, en na een korte toelichting beloofden zij ons de uitslag in de Kampioen in de gaten te houden.

Na 10 kilometer wandelen inclusief rolkoffer kwamen we bij het hoofdkantoor terug en konden we zeggen dat het een hele geslaagde dag is geweest. Ook de vrijwilligers zijn benieuwd wie de uiteindelijke winnaar is geworden van de trolleytest.

Door vrijwilliger webredacteur:
Marian Vermeulen