Ad Koevoets haalt fietsen op voor het Kinderfietsenplan

Stilzitten is niets voor Ad. Als officier van de Koninklijke Landmacht moest je in 2006 op 55-jarige leeftijd stoppen met werken. ‘Ik ga niet niets doen. Mijn vrouw Annie zegt wel eens: ‘Je hebt het nu nog drukker dan toen je werkte.’

Toen hij de eerste keer van het Kinderfietsenplan hoorde, twijfelde hij geen moment en bood zijn hulp aan. ‘Ik was me er niet van bewust dat er 60.000 kinderen in armoede leven. Het is mooi dat kinderen dankzij dit initiatief een fiets krijgen. Het is fijn om mijn steentje te kunnen bijdragen’, aldus Ad.

Samen met Annie, eveneens mentor bij ANWB, doorkruizen ze een keer per twee maanden door de provincie om gedoneerde fietsen op te halen. ‘Werk? Nee, het is toch vooral een leuk uitje. Je ziet nog eens wat van Groningen. Zo zijn we laatst door Doodstil gereden. Daar was ik anders nooit geweest. Bovendien hoor je iets over de historie van de fiets. Zo bood een meneer in Hogezand de vrijwel nieuwe fiets van zijn overleden tante aan. Hij had er flink geld voor kunnen krijgen op Marktplaats, maar de fiets aan het Kinderfietsenplan schenken bood hem meer voldoening.’ Ad hielp in Groningen tijdens de Regiotoer van het Kinderfietsenplan. Tijdens de actieweek daar zijn 400 fietsen gedoneerd. Op de foto neemt hij een gedoneerde fiets in ontvangst.

Meer over het ANWB Kinderfietsenplan