Vrijwilliger uitrol ANWB Verkeerspleinen bij gemeenten

Je helpt bij verdere uitrol van ANWB Verkeerspleinen binnen gemeenten

 
Datum direct
Tijd 1 uur per week per 2 weken
Locatie directe omgeving

 

ANWB Verkeerspleinen

Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Het ANWB Verkeersplein heeft als doel om leerlingen de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het ANWB Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. We hebben als doel dat elk kind toegang krijgt tot een ANWB Verkeersplein.

Uw rol

Je helpt bij verdere uitrol ANWB Verkeerspleinen binnen gemeenten. Wij hebben als doel om in 2023 in elke gemeente een ANWB Verkeersplein te realiseren. Dit willen we bereiken door samenwerkingen op te zetten met gemeentes, provincies en andere partijen. Deze ANWB Verkeerspleinen worden gefinancierd door deze partij.

Onze regiomanagers voeren al gesprekken met partijen, maar kunnen daar wel meer hulp bij gebruiken. Vanzelfsprekend worden vrijwilligers uitgebreid meegenomen in doel en aanpak van de ANWB Verkeerspleinen en ontvangt de nodige informatie.

Wat bieden wij:

  • Leuk vrijwilligerswerk
  • In uren die jou passen

Wat vragen wij:

  • Iemand met goede contacten binnen een of meerdere gemeenten in zijn of haar provincie;
  • met kennis over verkeerseducatie;
  • goede contactuele eigenschappen;
  • beschikbaar voor 1 uur per 2 weken (gemiddeld).

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan snel aan via vrijwilligers@anwb.nl, dan maken we graag kennis met je en plannen we een online kennismakingsmoment in.