Veelgestelde vragen ANWB Fonds

Samen in actie

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het aanvragen van een donatie bij het ANWB Fonds.

Het ANWB Fonds is één van de maatschappelijke projecten binnen het ANWB Programma Maatschappelijk Rendement. ANWB Fonds is geen aparte stichting, maar een programma binnen ANWB B.V. Het programma ANWB Fonds is geen winstuitdeling maar een productnaam.

Het ANWB Fonds helpt lokale en regionale initiatieven in het hele land. Deze lokale initiatieven kunnen projecten zijn die de verkeersveiligheid vergroten, de mobiliteit verbeteren voor groepen mensen die noodgedwongen minder mobiel zijn, of projecten die duurzame mobiliteit bevorderen.

Voor iedereen die een initiatief of project wil starten op één van de themagebieden van de ANWB.

Fase 1 Aanvraag indienen en selectie
Aanvragen indienen was mogelijk t/m 24 juni. De ingezonden aanvragen worden nu getoetst door een selectiecommissie van ANWB. Voldoet je aanvraag aan de criteria, dan wordt je project genomineerd voor de stemronde.

Fase 2 Stemronde
Vanaf half augustus t/m september 2019 kan er worden gestemd op alle genomineerde projecten. ANWB zorgt voor promotie rondom deze stemronde maar de genomineerden ontvangen zelf ook een toolkit met communicatiemateriaal om zelf stemmen te werven voor hun project.

Fase 3 Bekendmaken van de winnaars
Uit de stemronde komt een top 3 van projecten met de meeste stemmen per provincie. Uit de top 3 kiest de Adviescommissie van ANWB het project dat € 10.000,- ontvangt.  

Belangrijke data

13 mei t/m 24 juni: mogelijkheid tot inzenden van je project 
Voor 1 juli: bekendmaking van de genomineerde projecten 
1 augustus: ontvangst toolkit om zelf stemmen te werven 
13 augustus t/m 30 september: stemronde   
25 oktober: bekendmaking van de winnaars 
 

Bedragen worden uitbetaald indien het project is gerealiseerd. Na toewijzing van het bedrag, blijft het 1 jaar gereserveerd. Voor uitbetaling dienen wij een verantwoording in de vorm van foto’s of een factuur te ontvangen.