Bedankt voor het stemmen!

Bedankt voor het stemmen!

Per provincie stellen we € 10.000,- beschikbaar voor het mooiste project! Tot 1 oktober kon iedereen zijn stem uitbrengen. Op 25 oktober krijgen de winnaars bericht.

Samen in actie

ANWB Fonds

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken. Uit alle inzendingen zijn 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober kon je stemmen op je favoriete project. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit de top 3 kiest de Adviescommissie van ANWB het project dat € 10.000,- ontvangt. Op 25 oktober krijgen de winnaars bericht.

Winnende projecten 2018

In 2018 hebben we ook campagne gevoerd en kregen 35 projecten een financiële bijdrage voor hun mooie idee.

Projecten 2018 uitgelicht

De dorpspont van Sluiskil

De dorpspont van Sluiskil

Door een bijdrage van het ANWB Fonds kan de pont in Sluiskil in de vaart worden gehouden en hoeven de passagiers niet over de levensgevaarlijke brug een paar kilometer verderop.

Falco en Fellow omzeilen obstakels

Falco en Fellow omzeilen obstakels

De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt gaat met de bijdrage van het ANWB Fonds een campagne voeren om Nederland uit te leggen waarvoor die stroken geribbelde witte tegels, ‘geleidelijnen’, bij stations en in binnensteden nou eigenlijk dienen.

Op pad met het zijspan

Op pad met het zijspan

Sinds anderhalf jaar rijdt de Stichting Moon Bikes & Coffee met een speciale zijspan mensen rond die geestelijk of lichamelijk gehandicapt zijn. Met de bijdrage van het ANWB Fonds werkt de stichting hard om een derde zijspan op de weg te krijgen.

Meer informatie

ANWB helpt Nederland op weg

Bewegingsvrijheid voor jong en oud

Wij zetten ons er voor in om dát mogelijk te maken. Een leven lang mobiel, op een zo veilig en duurzaam mogelijke manier. Ook als het even tegenzit.

Blijf op de hoogte

van onze maatschappelijke projecten
  • Voer je e-mailadres in
  • Selecteer 'Informatie en Service'
  • Kies 'Maatschappelijke activiteiten'