Procedure

Nadat je je project hebt ingediend via de vragenlijst op de site, vindt er een selectie plaats door het Klein Comité (medewerkers van ANWB). Dit comité gaat alle plannen beoordelen. Hier volgen 5 genomineerden per provincie uit. Op deze genomineerden kunnen alleen de leden van ANWB stemmen. Uit deze stemronde volgen 3 initiatieven die een bijdrage ontvangen van de ANWB.

Stemmen door ANWB-leden

Alleen ANWB-leden kunnen stemmen op de projecten. Je kan zelf ook wat doen om je project onder de aandacht te brengen. Indien je tot de genomineerden hoort, ontvang je namelijk een toolkit die je in kunt zetten op bijvoorbeeld social media. Hiermee geef je de personen in je netwerk een link naar je project op de stempagina. Leden mogen 1 keer stemmen. Stemmen gaat via een ‘Mijn ANWB-account’. Om een account aan te maken heeft de stemmer een e-mailadres nodig. Inloggen werkt dan met een zelf aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord.

Of je bij de initiatieven hoort die een bijdrage ontvangen van de ANWB wordt bepaald door het aantal stemmen; de 3 genomineerden met de meeste stemmen in een provincie ontvangen een (door de Adviescommissie te bepalen) financiële bijdrage van de ANWB.