Ik kan hun wereld vergroten

‘Ik ben piloot en werk erg onregelmatig: in de zomer ben ik vaak heel druk maar in de wintermaanden een stuk minder. De tijd die ik overheb vul ik graag in met vrijwilligerswerk. Daarom heb ik me bij AutoMaatje aangemeld.

Ik vervoer minder mobiele buurtgenoten met mijn eigen auto. Zo kunnen ouderen die geen vervoer hebben toch actief blijven en bijvoorbeeld even boodschappen doen, familie bezoeken of naar de kapper. Ik zie veel eenzaamheid onder ouderen en zo’n kleine handreiking kan hun wereld echt vergroten. Dat geeft me veel voldoening.

Leuke gesprekken

Gemiddeld eens per week krijg ik een appje of telefoontje met een verzoek. Dan krijg ik instructies toegestuurd: om wie het gaat, of diegene een rolstoel of rollator heeft, waar ik moet zijn en hoe laat. Ik heb een klein autootje, maar een rollator past er gelukkig net in. Dan rijd ik naar diegene toe – meestal staan ze al klaar als ik aan kom rijden – en breng ik ze weg. Als hun afspraak is afgelopen haal ik ze weer op. Tijdens de rit hebben we vaak leuke gesprekken: laatst was er bijvoorbeeld een mevrouw die vroeger zweefvlieglessen had gevolgd en dat “machtig mooi” vond, dus die was natuurlijk erg geïnteresseerd in mijn werk. Dan is het gewoon jammer dat het maar een kort ritje is.’