Ticketverkoop Zuiderzeemuseum nog niet van start

Vanwege technische ongemakken is de ticketverkoop voor Zuiderzeemuseum nog niet gestart. Wij hopen dit zo snel mogelijk verholpen te hebben. Bedankt voor uw geduld.

Zuiderzeemuseum

Ontdek alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum!
Land van ANWB ZILVER

Het Zuiderzeemuseum

Duik in het buiten- en binnenmuseum in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Dit jaar staat het Zuiderzeemuseum in het teken van toerisme met de tentoonstelling 'Must see'. Kijk op een andere manier naar de bekende Hollandse iconen, van kaas tot klederdracht en van fiets tot visserij. De tentoonstelling is ook leuk voor kinderen! Zij kunnen als echte toeristen op zoek naar de must see.

Buitenmuseum 

Wandel over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum en ga 100 jaar terug in de tijd! Meer dan 140 historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Loop de apotheek binnen of breng een bezoekje aan de stoomwasserij. Kijk mee bij de ambachtslieden, geniet van de authentieke sfeer en beleef het dagelijks leven van toen. Weet jij hoe je een net breit of een touw slaat? Ga het ontdekken! En proef een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij.

Binnenmuseum

Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. De volledig vernieuwde tentoonstelling 'Zee vol verhalen' neemt je mee in het leven aan de voormalige Zuiderzee. Op een interactieve manier maak je kennis met zowel de voormalige als huidige bewoners uit de Zuiderzeeregio en leer je over hun dagelijks leven, werk, kleding, huizen en vrijetijdsbesteding. Hoor over hun eeuwige strijd tegen het water en de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk.

Tentoonstelling Must See

De tentoonstelling Must See laat je op een andere manier kijken naar bekende Nederlandse iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland in het buitenland. Het beeld dat bestaat uit tulpen, kaas, molens en al het andere waar Nederland bekend om staat. Vijftien kunstenaars ontwierpen speciaal voor deze tentoonstelling een kunstwerk met ieder een eigen icoon als uitgangspunt.

Voor de hele familie

Het Zuiderzeemuseum is een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud! Zo neemt Marretje de meeuw de jongste bezoekers mee op een spannende reis door het museum of maak samen een bootje van een klomp. En speel met elkaar leuke Oudhollandse spelletjes zoals hinkelen, sjoelen en kegelen. Ook kunnen kinderen als echte toeristen op pad; met een reisverslag in de hand op zoek naar de molen, Hollandse luchten en de koe. Ontdek het in het Zuiderzeemuseum!

Ga mee terug in de tijd

Geniet met de hele familie van de gratis kermisattracties uit de jaren 20. Start jij in de tunnelbaan of zwier je liever op de luchtschommel? Hoe hard kun jij slaan op de kop van Jut? En ben je eindelijk uitgedraaid in de carrousel? Dan vind je nog heel veel andere leuke, leerzame en bijzondere activiteiten in het Zuiderzeemuseum.

Coronamaatregelen Zuiderzeemuseum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.