Maatregelen coronavirus Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket.

Zuiderzeemuseum

25% korting

Ontdek alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum!

Buitenmuseum 

Wandel over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum en ga 100 jaar terug in de tijd! Meer dan 140 historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Kom het zelf ontdekken! Kijk mee bij de ambachtslieden, geniet van de authentieke sfeer en beleef het dagelijks leven van toen.

Neem ook een kijkje bij de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. En proef een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij.

Binnenmuseum

Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. De volledig vernieuwde tentoonstelling 'Zee vol verhalen' neemt je mee in het leven aan de voormalige Zuiderzee. Op een interactieve manier maak je kennis met zowel de voormalige als huidige bewoners uit de Zuiderzeeregio en leer je over hun dagelijks leven, werk, kleding, huizen en vrijetijdsbesteding. 

Ontdek in de tentoonstelling 'Kleren maken de vrouw' wat er allemaal kwam kijken bij het maken en onderhouden van kleding. Bewonder het prachtige en soms ontroerende eindresultaat en ga zelf aan de slag om ook jouw kleding een langer leven te geven!

In de Schepenhal kan je de grote verzameling historische boten bewonderen.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij het Zuiderzeemuseum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Het Zuiderzeemuseum.
  • Het is mogelijk een lunchpakket te bestellen tijdens het plaatsen van een reservering bij het Zuiderzeemuseum. Dit pakket kun je tijdens je bezoek ophalen in het Amsterdamse Huis en nuttigen bij de bankjes en picknicksets verspreid door het museum.
  • Kom je met de auto, dan parkeer je bij het entreepaviljoen (Sluisweg 1, 1601 MM, parkeerkosten € 6,- per dag). De parkeerplaats voor het Zuiderzeemuseum kan verschillen per seizoen. De ANWB-borden naar en in Enkhuizen verwijzen altijd naar de juiste parkeergelegenheid. Daar neem je de museumveerboot naar het buitenmuseum. Een tocht met de museumveerboot zit bij een entreekaart inbegrepen, het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar. Het binnenmuseum vind je tegenover het buitenmuseum.

Coronamaatregelen Zuiderzeemuseum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.