Zuiderzeemuseum

Tot € 2,25 korting

Ontdek alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum!

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel tickets voor het Binnenmuseum 

Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Duik in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee!

Zee vol verhalen

Bewoners uit de Zuiderzeeregio van rond 1900 vertellen in het binnenmuseum over hun dagelijkse leven, kleding, huizen en avonturen. Over hun armoede en hun feesten. En over hun eeuwige strijd tegen het water, de betekenis van de watersnoodramp in 1916 en de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk. En de jonge bezoekers? Die gaan met Marretje de meeuw mee op een spannende reis.

Kunstenaarsdorpen

Maak van 10 december tot en met 10 april in het binnenmuseum kennis met de kunst die werd gemaakt in kunstenaarsdorpen, waaronder Volendam, Urk, Katwijk en Domburg. Grote blikvanger is de imposante salonopstelling met ruim tachtig kunstwerken uit meer dan veertig verschillende Europese kunstenaarsdorpen, waaronder werk van Max Liebermann, Jan Toorop, Paul Signac, Gustave Courbet en Jens Ferdinand Willumsen.

Buitenmuseum

Tot en met 30 maart 2023 is buitenmuseum gesloten, maar tussen 18 december en 8 januari openen de deuren voor het winterevenement Zuiderzeelicht. Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes en laat je meeslepen door een ontroerend verhaal over hoop, liefde en verlies in licht, beeld en geluid. Een winterse beleving voor jong en oud! Koop je kaarten voor het Zuiderzeelicht event hier. Let op, dit zijn niet de tickets met korting. De tickets met korting koop je via de blauwe buttons op deze pagina en deze zijn uitsluitend voor het Binnenmuseum. Mocht je graag naar het Zuiderzeelicht event willen, dan koop je deze apart via de website van het Zuiderzeemuseum hier

Bekijk de dagagenda om te zien wat er allemaal te beleven valt in het Zuiderzeemuseum.

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel tickets voor het Binnenmuseum 

Tickets bestellen

Je bestelt tickets via de blauwe buttons op deze pagina. Als je op de button klikt, word je doorgestuurd naar de bestelpagina van het Zuiderzeemuseum. Hier bestel je de tickets met ledenkorting. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Neem op de dag van je bezoek de reserveringsbevestiging van het Zuiderzeemuseum én je ANWB Lidmaatschapspas mee. Je kunt de tickets laten zien vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Dit ticket is niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en/of familiekaart.
  • Museumkaarthouders, VriendenLoterij VIP-KAARThouders en bezitters van een I Amsterdam City Card, Rembrandtkaart of ICOM-kaart ontvangen gratis toegang tot het Zuiderzeemuseum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Zowel het binnenmuseum als het buitenmuseum zijn beiden goed toegankelijk voor mindervaliden. Vraag bij de kassa's om een rolstoelvriendelijke route. Let er op dat het buitenmuseum op authentieke wijze is ingericht waardoor in sommige gedeelten de ruimte vrij beperkt is of de paden stijl omhoog lopen.
  • De parkeerplaats voor het Zuiderzeemuseum verschilt per seizoen. De ANWB-borden naar en in Enkhuizen verwijzen altijd naar de juiste parkeergelegenheid. Klik hier voor de parkeermogelijkheden.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Zuiderzeemuseum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.