Zeeuws maritiem muZEEum

20% korting

Een museum voor het hele gezin!
Land van ANWB ZILVER 2019 Leukste uitje van Zeeland

In het muZEEum kun je het maritieme heden en verleden van Zeeland zien, horen, ontdekken en ervaren. Je treedt letterlijk in de voetsporen van roemruchte zeehelden als Michiel de Ruyter. Precies op deze plek werd historie gemaakt. Hier hoor je de verhalen over rijkdom en avontuur, over verlies en gevaar. Kinderen vinden het muZEEum leuk en spannend; er is van alles te ontdekken en er zijn spelletjes en speurtochten.

Van april t/m oktober zijn de Kazematten ook geopend. In deze donkere, spannende ruimtes direct aan zee is het niet moeilijk terug te reizen naar de tijd van Napoleon. De zilte geur, het vocht in de muren en de boeiende presentatie helpen nog een handje.

VOC-schatten

Het muZEEum heeft een van de grootste collecties voorwerpen afkomstig uit VOC-schepen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord. Luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels vertellen over de hygiëne aan boord. Borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de bemanning at en dronk. Er zijn zwaarden, zilveren en gouden munten. Dus stap aan boord!

Let op: de tickets zijn alleen verkrijgbaar via deze website en niet via de ANWB-winkel.