Zeeuws maritiem muZEEum

20% korting

Ontdek de verhalen van de zee in het Zeeuws maritiem muZEEum!
Land van ANWB ZILVER

Zeeverhalen

In het Zeeuws maritiem muZEEum beleef je verschillende zeeverhalen. Bijvoorbeeld over zeehelden en hun overwinningen en tegenslagen. Maar hier ontdek je ook verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Leer de mensen kennen wiens leven verbonden zijn met de zee, zoals Michiel de Ruyter. En kom erachter hoe jij verbonden bent met het verhaal van de zee.

Leven aan boord

In het muZEEum vind je één van de grootste collecties voorwerpen die uit VOC-schepen komen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord van een schip. Zo vertellen luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels je over de hygiëne aan boord. En borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de zeevaarders aten en dronken. Bovendien kan je verschillende zwaarden, zilveren en gouden munten bewonderen.
Dus stap aan boord en luister naar de verhalen!

Aanvullende ticketinformatie

  • Reserveren is niet meer verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het museum.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Zeeuws maritiem muZEEum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij Parkeergarage De Fonteyne aan de Spuistraat en parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg. Op parkeerterrein Arsenaal parkeer je de eerste drie uur gratis.

Let op: de tickets zijn alleen verkrijgbaar via deze website en niet via de ANWB-winkel.