Maatregelen coronavirus Zeeuws maritiem muZEEum

Zeeuws maritiem muZEEum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket.

Zeeuws maritiem muZEEum

20% korting

Ontdek de verhalen van de zee in het Zeeuws maritiem muZEEum!
Land van ANWB BRONS

Zeeverhalen

In het Zeeuws maritiem muZEEum beleef je verschillende zeeverhalen. Bijvoorbeeld over zeehelden en hun overwinningen en tegenslagen. Maar hier ontdek je ook verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Leer de mensen kennen wiens leven verbonden zijn met de zee, zoals Michiel de Ruyter. En kom erachter hoe jij verbonden bent met het verhaal van de zee.

Leven aan boord

In het muZEEum vind je één van de grootste collecties voorwerpen die uit VOC-schepen komen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord van een schip. Zo vertellen luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels je over de hygiëne aan boord. En borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de zeevaarders aten en dronken. Bovendien kan je verschillende zwaarden, zilveren en gouden munten bewonderen.
Dus stap aan boord en luister naar de verhalen!

Tentoonstelling Wind in de zeilen

De nieuwe tentoonstelling 'Wind in de zeilen' toont zes schilderijen uit de privécollectie van Anthony Inder Rieden. Deze schilderijen uit de periode 1600-1700, bestaan vooral uit succesverhalen. De schilderijen bieden een kijkje in het leven op zee en laten zien hoe trots de mensen zijn op de zeevaart. Daarnaast tonen ze ook de gevaarlijke en harde kant van het leven aan boord. Om de schilderijen optimaal te bekijken, heeft het muZEEum naast het tonen van de zes schilderijen, de zaal ingericht met enorme blow-ups. Zo zijn alle details goed te zien en kom je alles te weten over deze bijzondere maritieme schilderijen!

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Zeeuws maritiem muZEEum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Zeeuws maritiem muZEEum.
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het museum.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Zeeuws maritiem muZEEum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij Parkeergarage De Fonteyne aan de Spuistraat en parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg. Op parkeerterrein Arsenaal parkeer je de eerste drie uur gratis.

Coronamaatregelen Zeeuws maritiem muZEEum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: de tickets zijn alleen verkrijgbaar via deze website en niet via de ANWB-winkel.