Maatregelen coronavirus Zeehondencentrum Pieterburen

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. Zeehondencentrum Pieterburen volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Zeehondencentrum Pieterburen

€ 1,- korting

Kom zeehonden kijken bij Zeehondencentrum Pieterburen!

Zeehondencentrum Pieterburen

Met een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen breng je een bezoek aan het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa! Dagelijks zorgt een team van toegewijde dierenartsen en zeehondenverzorgers vanuit de hele wereld in het Zeehondencentrum voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden. Er zijn volop activiteiten waarbij je alles kunt leren over zeehonden en natuurlijk hun leefgebied: Werelderfgoed de Waddenzee.

Een ervaring om nooit te vergeten

Tijdens je bezoek kun je alles leren over de taal van de zeehond. Met de spiksplinternieuwe virtual reality expositie kom je namelijk vlakbij de moeders en pups. Maar let wel op dat je niet té dichtbij komt, anders gaan ze op de vlucht! Tijdens deze bijzondere ervaring ontdek je op unieke wijze het Waddengebied en hoor je wat een zeehond, een papegaai en een mens gemeen hebben. Je gelooft je oren niet!

Buiten kun je ook zeehonden bekijken in hun bassins terwijl je ondertussen op het terras zit of lekker vies wordt van de Waddenspeelplaats. Je kunt een rondleiding achter de schermen krijgen of misschien de Waddenzee op met de Happy Seal. Want regelmatig zijn er tochten om zeehonden in het wild te spotten of herstelde zeehonden vrij te laten.

Dankzij de bezoekers van het Zeehondencentrum is het voor het team mogelijk dag en nacht klaar te staan voor dieren in nood. Jouw bezoek is dus heel belangrijk voor de zeehonden en het Zeehondencentrum!

Let op: vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er momenteel geen extra activiteiten zoals rondleidingen achter de schermen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Studenten dienen hun studentenpas bij de entree te tonen.
  • Het Zeehondencentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt wel wat hinder ondervinden bij het zien van de zeehonden in de verblijven, maar de medewerkers van het Bezoekerscentrum helpen je graag. 
  • Huisdieren zijn niet toegestaan. Hulphonden worden in overleg vooraf op bepaalde plaatsen toegestaan.
  • Naast het Zeehondencentrum ligt een grote parkeerplaats waar je gratis kan parkeren. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 50 meter van de ingang van het Zeehondencentrum. 

Coronamaatregelen Zeehondencentrum Pieterburen

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.