Maatregelen coronavirus Zaanse Schans

De Zaanse Schans volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.

Zaanse Schans Card

Bestel nu

Met de Zaanse Schans Card ontvang je gratis toegang tot alle vijf musea op de Zaanse Schans en korting op een rondvaart over de Zaan.

Ga terug in de tijd en zie hoe de 18e en 19e eeuw kleurrijk tot leven komen op de Zaanse Schans! Hier ontdek je het Holland van de molens, groene houten huizen en eindeloze vergezichten. Maar het is ook de plek van de industrieën en Nederlandse iconen zoals Albert Heijn, Honig en Verkade.

Met de Zaanse Schans Card maak je jouw bezoek aan de Zaanse Schans nog leuker! Zo ontvang je gratis entree tot de ambachtshuisjes, het Zaans Museum en koekjes- en chocoladefabriek de Verkade Experience. In deze fabriek mag je jouw eigen chocoladewikkel ontwerpen en ontvang je een Verkade-reep. Bovendien krijg je korting op een rondvaart met Windmill Cruises en in deelnemende souvenirwinkels en restaurants.
Let op: in verband met de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk de chocoladewikkel in het museum te ontwerpen. ANWB-leden ontvangen een DIY-chocoladewikkel pakketje om thuis te maken.

Zaanse Schans Card

Wissel jouw e-ticket om voor de Zaanse Schans Card in het Zaans Museum op de Zaanse Schans (Schansend 7) en ontvang:

  • Gratis toegang tot het Zaans Museum en de Verkade Experience
  • Gratis toegang tot het Wevershuis en Kuiperij 
  • Gratis toegang tot het Museum Zaanse tijd
  • 40% korting op een rondvaart met Windmill Cruises
  • 10% korting bij deelnemende souvenirshops en restaurants (bij besteding van € 10,- of meer)

Ontwerp jouw eigen chocoladewikkel!

Maak of kleur jouw eigen chocoladewikkel voor een Verkade-reep! ANWB-leden ontvangen een DIY-chocoladewikkel pakketje om mee naar huis te nemen. En kies zelf de smaak van jouw gratis chocoladereep.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Je dient het ANWB Ticket om te wisselen voor de fysieke Zaanse Schans Card in het Zaans Museum op de Zaanse Schans, Schansend 7. Dit kan alleen op de gekozen datum + tijdstip i.v.m. de coronamaatregelen.
  • De Zaanse Schans Card is één dag geldig.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.

Coronamaatregelen Zaanse Schans

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.